Šį savaitgalį buvome visi labai užimti, bet sekmadieniniai pietūs vis tiek yra šventas reikalas. Tas susėdimas visos šeimos prie stalo kartu, labai jaudina ir visiškai nesvarbu, kad jie trunka jau daugiau nei dešimtmetį. Vis tiek visi turime apie ką paplepėti, papasakoti. Kartais susėdimas užtrunka su ilgomis kalbomis ar degustavimais, ragavimais ir aptarimais, o kartais tai tiesiog pietūs ir viskas, pavalgome ir išsiskirstome kiekvienas į savo kampus. Kaip minėjau, nors būdama ir labai užimta suorganizuoju sekmadieniniam pietų stalui vaišes greitai, bet neprastai.

Tešla šaldyta bemielė sluoksniuota

ĮDARAS

  • 300 g špinatų
  • 300 g dilgelių lapų
  • 1 poro baltoji dalis
  • 2 svogūnai
  • 1 česnako skiltelė
  • 4 kiaušiniai
  • 200 ml grietinėlės
  • 100 g sūrio Džiugas ar kito kieto
  • Druska ir pipirai
  • Aliejus

GAMINIMAS

  1. Porus, svogūnus supjaustykite ir apkepkite aliejuje.
  2. Šiems švelniai pageltus sudėkite pjaustytus špinatus ir dilgeles. Maišydami kepkite, kol šie suminkštės. Atvėsinkite.
  3. Kiaušinius išplakite kartu su grietinėle, druska, pipirais. Supilkite į apkeptų atvėsusių daržovių masę. Įmaišykite sūrį ir viską supilkite į tešla išklotą kepimo indą.
  4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes, kol įdaras sutvirtės. Ištraukite iš orkaitės, palikite 15 minučių įdarui susistovėti, kad lengvai atsipjautų 🙂

Taip pat rekomenduojame:
Moliūgo ir fetos sūrio pyragas