Tortas Napoleonas

Karolina
Tortas Napoleonas receptas
Tortas Napoleonas receptas

Vienas skaniausių mano gamintų tortų. Labai seniai norėjau jį išbandyti, bet vis neužtekdavo drąsos, arba neturėdavau TOKIOS progos, dėl kurios būtų verta kaupti visą savo drąsą ir kantrybę bandant įveikti trapios tešlos ir virto sviestinio kremo sunkumus. Pirmas toks bandymas buvo per Velykas – pavyko, iš valgytojų gavau 10 su pliusu. Dabar – neseniai praėjęs vyro gimtadienis, tačiau dar ne su visais sveikintojais atšvęstas. Kaip įvertino? 10 su daaauuuug pliusų.

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Dideliam 24 cm skersmens tortui reikės

Trapiai tešlai:

  • 700 g miltų
  • 300 g sviesto (galima keisti kepinių margarinu)
  • 225 g grietinės
  • 2 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos

Kremui:

  • 900 ml pieno
  • vanilino
  • 250 g cukraus
  • 7 kiaušinių trynių
  • 75 g miltų
  • 400 g sviesto

Pertepimui:

500g mėgstamos rūgštesnės uogienės (naudojau bruknių uogienę)

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]
  1. Miltus išberiame ant stalo, padarome duobutę, į ją sutarkuojame sviestą ir viską peiliu kapojame iki stambių trupinių. Vėl padarome duobutę, dedame grietinę, druską ir įmušame kiaušinius. Vėl viską kapojame peiliu.
  2. Kai visi produktai susimaišys, pradėti minkyti rankomis. Iš pradžių tai bus byrančių trupinių kalnas, bet vėliau nuo rankų šilumos ir minkymo masė pradės minkštėti, kol galiausiai susiminkys labai maloni, nelimpanti prie rankų tešla.
  3. Tešlą padaliname į 12 lygių dalių (kepiau 24 cm skersmens lakštus, jeigu darysite mažesnio skersmens tortą, lakštų gausis dar daugiau) ir padedame į šaldytuvą kelioms valandoms pailsėti.
  4. Pasiruošti 12 kepimo popieriaus lapų, kiekvienam tešlos lakštui. Imame gabalėlį tešlos ir kočiojame ant kepimo popieriaus labai labai plonai.
  5. Uždedam tortinės formos dugną ir apipjauname tešlos apskritimą.
  6. Lakštą subadome šakute ir kepame 200 laipsnių temperatūroje kol gražiai apskrus. Taip iškočiojame ir iškepame visus lakštus.
  7. Kremui skirtą pieną užviriname kartu su vanilinu.
  8. Kol pienas aušta, išplakame kiaušinių trynius su cukrumi iki baltos purios masės, suberiame miltus ir vėl gerai išplakame.
  9. Po truputį pilame praaušusį pieną ir nuolat maišome arba plakame plaktuvu, kad pienas nesutrauktų kiaušinių.
  10. Gautą masę pakaitiname apie 8 min nuolat maišydami kol pradės tirštėti.
  11. Sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą ir gerai išmaišome, kad sviestas gerai susimaišytų su trynių mase.
  12. Kremą ataušiname.
Tortas Napoleonas naminis
Tortas Napoleonas

Torto surinkimas

  1. 1 lakštą pasiliekame trupiniams ir papuošimui. Į torto formą dedame lakštą (pūslėta puse į apačią) aptepame kremu, vėl tešlos lakštas, kremas ir t.t.
  2. Du lakštus aš aptepiau bruknių uogiene.
  3. Viršutinis torto lakštas aptepamans kremu. Suteptą tortą truputį paspausti ir dėti į šaldytuvą nakčiai, galima ir ilgiau. Aš puošiau tortą po 24 val stovėjimo šaldytuve.
  4. Nuimame torto bortelius ir aptepame šonus likusiu nuo pertepimo kremu.
  5. Atidėtą torto lakštą sutriname į trupinius ir jais apibarstome šonus bei viršų.
  6. Puošiame pagal fantaziją ir sugebėjimus. Tortas skaniausias pastovėjęs bent 2-3 dienas.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Related Posts