Jau seniai knietėjo išbandyti šitaip išgirtą visų tortą, ir nenusivyliau – visi sakė, kad šis tortas puikus – patiko visiems močiutės jubiliejaus svečiams, kadangi tortą kepiau būtent šiai progai.

Tortas gavosi labai drėgnas, purus, tik, gaila, per tą jo gražų šviesumą nebesimato, kur kremas, o kur biskvitas – mat labai bijojau perkepti biskvitus, todėl traukiau iš orkaitės vos pabalusius it pūkus, ir štai dėl ko nesimato tų gražių rudų juostelių, kurios atsirandą dėl apkepusios biskvito plutelės. Šiaip viskas labai gerai – puikus baliaus tortas, rekomenduoju visiems!

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Šiek tiek bus ką nuveikti.
  • Šaltinis: Tortą dariau pagal Astos užrašytą receptą, bet taip pat šį tortą galima rasti ir pas Neringą.

INGREDIENTAI

Biksvitams:

  • 5 dideli kiaušiniai
  • 230 g cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos
  • 65 g bekvapio aliejaus
  • 230 g miltų
  • 20 g kepimo miltelių

Kremui:

  • 1 (400 g) indelio kondensuoto pieno
  • 180 g kambario temperatūros sviesto
  • 450 g grietinėlės
  • 50 g kokoso drožlių
  • 2 pakeliai grietinėlės standiklio (Dr. Oetker)
  • 1 pakelio smulkintų, ant sausos keptuvės pakepintų migdolų

Biksvitams sulaistyti:

  • 200 g truputį šilto vandens
  • 2 citrinų sulčių
  • 2 arbatinių šaukštelių cukraus

Tortui papuošti:

  • Kokoso drožlių
  • Gražių gėlių iš Jūsų sodo, šokoladinių saldainių ar dar kokių gražių dalykėlių, kuriuos mėgstate

GAMINIMAS

  1. Iškepkite biskvitus: Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile elektriniu maišytuvu, kol masė pabals – maždaug 5 minutes. Toliau, pastoviai plakdami, plona srovele supilkite aliejų ir plakite dar minutę. Tada suberkite į masę miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir viską išmaišykite, kol masė taps vientisa. Iš gautos masės iškepkite tris arba keturis biskvitus riebalais išteptoje apvalioje išardomoje kepimo formoje. Kepkite 190 C temperatūroje maždaug 15 minučių, arba tol, kol įbedus ir ištraukus medini pagaliuką, jis liks sausas. Biskvitus visiškai atvėsinkite, nes kitaip į juos susigers torto kremas. Po kiekvieno biskvito kepimo, nepamirškite išplauti formos, kurioje biskvitas kepė.
  2. Paruoškite torto kremą: grietinėlę šiek tiek paplakite elektriniu maišytuvu, o tada suberkite grietinėlės standiklį ir išplakite iki standumo – kai tik atsiras standumas, iškart sustokite, nes grietinėlės perplakti negalima. Padėkite grietinėlę valandai į šaldytuvą.
  3. Atskirame dubenyje išsukite kambario temperatūros sviestą kartu su kondensuotu pienu. Tada supilkite kokso drožles, pekepintus migdolus ir viską gerai išmaišykite. Gautą masę padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
  4. Praėjus pusvalandžiui, ištraukite iš šaldytuvo kremą su grietinėle ir sumaišykite sviestinį kremą su grietinėle iki vientisos masės.
  5. Paruoškite sirupą biskvitams sulaistyti: citrinos sultis, vandenį ir cukrų gerai sumaišykite.
  6. Surinkite tortą: Visiškai biskvitams atvėsus, dėkite į lėkštę pirmąjį biskvitą, jį sulaistykite, tada ant viršaus užtepkite šiek tiek kremo ir uždėkite antrąjį biskvitą ant viršaus. Kartokite procesą tol, kol baigsis biskvitai – nepamirškite šiek tiek kremo pasilikti torto viršaus ir šonų aptepimui.
  7. Aš torto viršų ir šonus apibarsčiau kokoso drožlėmis ir papuošiau šokoladiniais saldainiais – tais kokosiniais, su piratu ant pakelio, kuriuos labai mėgdavau vaikystėje. Galima taip pat puošti gėlėmis, baltu šokoladu ir viskuo, ką tik sugalvosite. Skaniausias tortas yra pastovėjęs vieną parą.
  8. Neškite tortą ant šventinio stalo, į pačią garbingiausią vietą.

Skanaus!