Šventėme dukrytės pirmąjį gimtadienį, ta proga norėjosi padaryti kažką lengvo, saldaus, bet tuo pačiu gaivaus ir greitai. Išmeginau maskarponės sūrį… rezultatu visi ragavę likom patenkinti.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”PAGRINDUI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]- 200 g Selgos sausainių
- 100 g lydyto sviesto
- 3 -5 šaukštai uogienės ar džemo
- 30 g želatinos
- 150 g cukraus
- 400 g marskapones sūrio
- 150 g natūralaus jogurto
- 400 ml riebios grietinėlės
- Pusės citrinos sulčių
- 20 g vanilinio cukraus
- Apelsinų sulčių želatinos brinkinimui
Papuošimui: uogų, mėtų lapelių, šokolado.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]Pagrindas:
- Torto pagrindui pasirinkau trupintus sausainius, sumaišytus su lydytu sviestu. Išklojau trupinių mase torto formos dugną, gerai sulyginau ir aptepiau raudonųjų serbentų džemu.
Kremas:
- Želatiną užmerkiame apelsinų sultyse, kad išbrinktų.
- Maskarponę su jogurtu plakame su 150 g cukraus, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis.
- Išbrinkusią želatiną ištirpiname, galima ir mikrobangų krosnelėje. Paliekame atvėsti. Tada želatiną plona srovele pilame į sūrio masę, maišydami mikseriu, kad nesušoktų į vieną gumulėlį.
- Išplaktą masę dedame į šaldytuvą, plaikome kol pradės stingti. Per tą laiką išplakame grietinėlę su puse stiklinės cukraus iki standumo. Ir įmaišome į stingstančią sūrio masę. Šiek tiek grietinėlės pasiliekame puošimui.
- Viską išmaišius pilame į formą ant pagrindo, paliekame sustingti šaldytuve kokiai valandai-dviem.
- Tortui sustingus, nuimame formos šonus ir belieka aptepti plakta grietinėle ir puošti kaip širdis geidžia – uogomis, mėtų lapeliais, šokoladu.
- Papuoštą torčiuką dar kelioms valandoms paliekame šaldytuve, geriausia per naktį.
Ir…skanaus !!!