Šventėme dukrytės pirmąjį gimtadienį, ta proga norėjosi padaryti kažką lengvo, saldaus, bet tuo pačiu gaivaus ir greitai. Išmeginau maskarponės sūrį… rezultatu visi ragavę likom patenkinti.

PAGRINDUI

  • 200 g Selgos sausainių
  • 100 g lydyto sviesto
  • 3 -5 šaukštai uogienės ar džemo

SŪRIO KREMUI

  • 30 g želatinos
  • 150 g cukraus
  • 400 g marskapones sūrio
  • 150 g natūralaus jogurto
  • 400 ml riebios grietinėlės
  • Pusės citrinos sulčių
  • 20 g vanilinio cukraus
  • Apelsinų sulčių želatinos brinkinimui

Papuošimui: uogų, mėtų lapelių, šokolado.

GAMINIMAS

Pagrindas:

  1. Torto pagrindui pasirinkau trupintus sausainius, sumaišytus su lydytu sviestu. Išklojau trupinių mase torto formos dugną, gerai sulyginau ir aptepiau raudonųjų serbentų džemu.

Kremas:

  1. Želatiną užmerkiame apelsinų sultyse, kad išbrinktų.
  2. Maskarponę su jogurtu plakame su 150 g cukraus, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis.
  3. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, galima ir mikrobangų krosnelėje. Paliekame atvėsti. Tada želatiną plona srovele pilame į sūrio masę, maišydami mikseriu, kad nesušoktų į vieną gumulėlį.
  4. Išplaktą masę dedame į šaldytuvą, plaikome kol pradės stingti. Per tą laiką išplakame grietinėlę su puse stiklinės cukraus iki standumo. Ir įmaišome į stingstančią sūrio masę. Šiek tiek grietinėlės pasiliekame puošimui.
  5. Viską išmaišius pilame į formą ant pagrindo, paliekame sustingti šaldytuve kokiai valandai-dviem.
  6. Tortui sustingus, nuimame formos šonus ir belieka aptepti plakta grietinėle ir puošti kaip širdis geidžia – uogomis, mėtų lapeliais, šokoladu.
  7. Papuoštą torčiuką dar kelioms valandoms paliekame šaldytuve, geriausia per naktį.

Ir…skanaus !!!