Tortas su maskarponės sūriu

Valgome
Tortas su maskarponės sūriu

Šventėme dukrytės pirmąjį gimtadienį, ta proga norėjosi padaryti kažką lengvo, saldaus, bet tuo pačiu gaivaus ir greitai. Išmeginau maskarponės sūrį… rezultatu visi ragavę likom patenkinti.

PAGRINDUI

  • 200 g Selgos sausainių
  • 100 g lydyto sviesto
  • 3 -5 šaukštai uogienės ar džemo

SŪRIO KREMUI

  • 30 g želatinos
  • 150 g cukraus
  • 400 g marskapones sūrio
  • 150 g natūralaus jogurto
  • 400 ml riebios grietinėlės
  • Pusės citrinos sulčių
  • 20 g vanilinio cukraus
  • Apelsinų sulčių želatinos brinkinimui

Papuošimui: uogų, mėtų lapelių, šokolado.

GAMINIMAS

Pagrindas:

  1. Torto pagrindui pasirinkau trupintus sausainius, sumaišytus su lydytu sviestu. Išklojau trupinių mase torto formos dugną, gerai sulyginau ir aptepiau raudonųjų serbentų džemu.

Kremas:

  1. Želatiną užmerkiame apelsinų sultyse, kad išbrinktų.
  2. Maskarponę su jogurtu plakame su 150 g cukraus, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis.
  3. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, galima ir mikrobangų krosnelėje. Paliekame atvėsti. Tada želatiną plona srovele pilame į sūrio masę, maišydami mikseriu, kad nesušoktų į vieną gumulėlį.
  4. Išplaktą masę dedame į šaldytuvą, plaikome kol pradės stingti. Per tą laiką išplakame grietinėlę su puse stiklinės cukraus iki standumo. Ir įmaišome į stingstančią sūrio masę. Šiek tiek grietinėlės pasiliekame puošimui.
  5. Viską išmaišius pilame į formą ant pagrindo, paliekame sustingti šaldytuve kokiai valandai-dviem.
  6. Tortui sustingus, nuimame formos šonus ir belieka aptepti plakta grietinėle ir puošti kaip širdis geidžia – uogomis, mėtų lapeliais, šokoladu.
  7. Papuoštą torčiuką dar kelioms valandoms paliekame šaldytuve, geriausia per naktį.

Ir…skanaus !!!

Total
0
Shares
Related Posts
Braškių torto receptas

Braškinis tortas

Turinys: Braškinio torto ingredientai (18cm formai):Kremui:Papuošimui:GAMINIMAS:Kremas:Papuošimas: Braškinio torto ingredientai (18cm formai): šokoladinio biskvito lakštas. Kremui: 350 g. braškių…
Valgome
Plačiau