- šokoladinis biskvitas (iš 3 kiaušinių, plonas)
- 400 g. grietinės (30-40% rieb.)
- 200 g. grietinėlės (35% rieb.)
- 1/2 citrinos sulčių
- 100 g. cukraus miltelių
- 50 g. vanilės cukraus
- 1,5 v.š. želatinos
- apelsinų skonio esencija
- apelsinų skonio želė
- Iškepti ploną šokoladinį biskvitą iš 3 kiaušinių. Leisti atvėsti. Išpjauti biskvitą pagal apvalios formos indą;
- Gilų, apvalios formos indą iškloti maistine plėvele;
- Želatiną išbrinkinti vandenyje, pakaitinti ir leisti šiek tiek atvėsti;
- Išplakti grietinę su cukraus milteliais, vanilės cukrumi, citrinos sultimis ir apelsinų skonio esencija;
- Atskirai išplakti grietinėlę. Perdėti ją į grietinės plakinį ir išmaišyti. Įmaišyti želatiną;
- Likusį biskvitą pjaustyti juostelėmis ir pasirinktame inde ant jo sienelių formuoti papuošimus;
- Sudėti kremą taip, kad jis padengtu visus biskvitinius papuošimus. Centre palikti vietos želė. Indą pastatyti į šaldytuvą;
- Paruošti apelsinų skonio želė. Leisti atvėsti. Atsargiai supilti želė į suformuotą daubą kreme. Laikyti šaldytuve kol šiek tiek sustings;
- Ant viršaus uždėti paruoštą biskvitą. Laikyti šaldytuve iki patiekimo;
- Perdėti tortą į lėkštę tiesiog apverčiant jį.