šokoladinis biskvitas (iš 3 kiaušinių, plonas)
400 g. grietinės (30-40% rieb.)
200 g. grietinėlės (35% rieb.)
1/2 citrinos sulčių
100 g. cukraus miltelių
50 g. vanilės cukraus
1,5 v.š. želatinos
apelsinų skonio esencija
apelsinų skonio želė
Iškepti ploną šokoladinį biskvitą iš 3 kiaušinių. Leisti atvėsti. Išpjauti biskvitą pagal apvalios formos indą;
Gilų, apvalios formos indą iškloti maistine plėvele;
Želatiną išbrinkinti vandenyje, pakaitinti ir leisti šiek tiek atvėsti;
Išplakti grietinę su cukraus milteliais, vanilės cukrumi, citrinos sultimis ir apelsinų skonio esencija;
Atskirai išplakti grietinėlę. Perdėti ją į grietinės plakinį ir išmaišyti. Įmaišyti želatiną;
Likusį biskvitą pjaustyti juostelėmis ir pasirinktame inde ant jo sienelių formuoti papuošimus;
Sudėti kremą taip, kad jis padengtu visus biskvitinius papuošimus. Centre palikti vietos želė. Indą pastatyti į šaldytuvą;
Paruošti apelsinų skonio želė. Leisti atvėsti. Atsargiai supilti želė į suformuotą daubą kreme. Laikyti šaldytuve kol šiek tiek sustings;
Ant viršaus uždėti paruoštą biskvitą. Laikyti šaldytuve iki patiekimo;
Perdėti tortą į lėkštę tiesiog apverčiant jį.