Velykinio torto ingredientai:

  • šokoladinis biskvitas (iš 3 kiaušinių, plonas)
  • 400 g. grietinės (30-40% rieb.)
  • 200 g. grietinėlės (35% rieb.)
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 100 g. cukraus miltelių
  • 50 g. vanilės cukraus
  • 1,5 v.š. želatinos
  • apelsinų skonio esencija
  • apelsinų skonio želė

Gaminimas:

  1. Iškepti ploną šokoladinį biskvitą iš 3 kiaušinių. Leisti atvėsti. Išpjauti biskvitą pagal apvalios formos indą;
  2. Gilų, apvalios formos indą iškloti maistine plėvele;
  3. Želatiną išbrinkinti vandenyje, pakaitinti ir leisti šiek tiek atvėsti;
  4. Išplakti grietinę su cukraus milteliais, vanilės cukrumi, citrinos sultimis ir apelsinų skonio esencija;
  5. Atskirai išplakti grietinėlę. Perdėti ją į grietinės plakinį ir išmaišyti. Įmaišyti želatiną;
  6. Likusį biskvitą pjaustyti juostelėmis ir pasirinktame inde ant jo sienelių formuoti papuošimus;
  7. Sudėti kremą taip, kad jis padengtu visus biskvitinius papuošimus. Centre palikti vietos želė. Indą pastatyti į šaldytuvą;
  8. Paruošti apelsinų skonio želė. Leisti atvėsti. Atsargiai supilti želė į suformuotą daubą kreme. Laikyti šaldytuve kol šiek tiek sustings;
  9. Ant viršaus uždėti paruoštą biskvitą. Laikyti šaldytuve iki patiekimo;
  10. Perdėti tortą į lėkštę tiesiog apverčiant jį.