Recepto pagrindą nusižiūrėjau jau senokai pas Sonatina, bet vis nukeldavau ir nukeldavau gaminimą. O viskas nesudėtinga ir greitai padaroma… Beje, man labai padėjo Pijus: ir mikseriu maišė, ir kočiojo. O svarbiausia, kad su pasimėgavimu valgė vieną tortilją po kitos 🙂
INGREDIENTAI:
- 550 ml. miltų;
- 2 arb. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arb. šaukšt. druskos;
- 2 valg. šaukšt. aliejaus;
- sauja džiovinto raudonėlio;
- sauja džiovinto mairūno;
- sauja džiovinto baziliko;
- 0,5 arb. šaukšt. kajeno pipirų;
- 320 ml. pieno.
GAMINIMAS:
- Pieną užvirinti.
- Miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus ir žoleles sumaišyti. Įpilti aliejų, sumaišyti. Pamažu pilti karštą pieną ir maišyti su mikseriu apie 3 minutes.
- Imti tešlą lauk , dėti ant miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkyti.
- Padalinam tešlą į 12 dalių. Kiekvieną rutuliuką iškočiojame. Gaunasi 15 – 20 cm. “blynai”.
- Keptuvę storu dugnu gerai įkaitinam. Dedam tortilją, kepam vieną pusę 30 sekundžių, apverčiam vėl kepam 30 sekundžių.
- Retsykiais iš keptuves su sausu popieriniu rankšluosčiu išvalom sudegusius miltus.
Štai ir viskas.
Valgom su kokiais nors skaniais įdarais: faršo padažu, pomidoriukais, avokado padažu (guacamole). Pas mus, deja, nei vieno išvardinto dalyko nebuvo, tai pagaminau tokį visai skanų dalykėlį: “Philadelphia” kreminį sūrį sumaišiau su smulkiai pjaustytais marinuotais džiovintais pomidorais. Dar užmečiau šakelę šviežio čiobrelio ir… Skanaus!