Baigėsi vasara, baigėsi Aukojimo šventė Turkijoje, tai laikas grįžti prie darbų ir prie apleistų pareigų. Apie praėjusią vasarą ar ateities planus parašysiu ateityje, o dabar tiesiog noriu pasidalinti žirnių ir bulvių sriuba su kepinta šonine, kurią gaminau atostogaudama Lietuvoje, kurioje taip jau išpuolė, kad lijo beveik kiekvieną dieną. Sriuba buvo tai ko tikrai norėjosi ir ji puikiai tiko lietingu oru, ją mielai valgė ne tik mano vaikas, bet ir visi užsukę pas mano mamą.

4 asmenims

INGREDIENTAI

  • 1 svogūnas
  • 3 vidutinio dydžio bulvės
  • 1 morka
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 st skaldintų džiovintų žirnių
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  • 2 l vandens ar mėsos sultinio

Pagardui:

  • 60 g rūkytos šoninės
  • 1 svogūnas

GAMINIMAS

  1. Svogūną , morką ir bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Puode įkaitinkite aliejų ir jame apie 2 minutes pakepinkite smulkintus svogūnus ir morkas.
  3. Sudėkite bulves ir džiovintus žirnius. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, supilkite vandenį arba sultinį.
  4. Virkite apie 20 minučių kol žirniai bus visiškai minkšti.
  5. Rankiniu smulkintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės.

Pasiruoškite pagardą

Trinta bulvių ir žirnių sriuba
Trinta bulvių ir žirnių sriuba
  1. Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  3. Į keptuvę dėkite šoninę kartu su svogūnais.
  4. Kepinkite apie 4 minutes kol svogūnai suminkštės, o šoninė apskrudusi.
Pateikite sriubą kartu su šoninės pagardu.