Labai skani aviena, puikiai papildanti bet kokį garnyrą. Procesas yra gana paprastas, tačiau ėriena yra minkšta ir sultinga.

INGREDIENTAI

  • 600 g avienos
  • 250 g svogūnų
  • 1 česnako skiltelė
  • ½ šaukštelio druskos
  • 1 šaukštas aliejaus
  • ¼ l raudonojo vyno
  • 1 šaukštelis sultinio miltelių, juodųjų pipirų
  • 600 g nedidelių morkų
  • 1 šaukštas sviesto
  • 2 šaukštai kapotų petražolių

GAMINIMAS

  1. Mėsą supjaustyti 2 cm storio gabaliukais.
  2. Svogūnus nulupti ir supjaustyti kubeliais.
  3. Nuluptą česnako skiltelę sutrinti grūstuvėliu su druska.
  4. Keptuve įkaitinti aliejų, suversti supjaustytą mėsą ir apkepinti, kol gražiai apskrus. Suberti supjaustytus svogūnus, sutrintą česnako skiltelę ir 2 min. pakepinti. Dažnai vartyti. Troškinį užpilti vynu ir užvirinti.
  5. Troškinį pagardinti sultinio milteliais, druska bei pipirais ir troškinti uždengtoje keptuvėje.
  6. Keptuvėje įkaitinti sviestą, suversti nuskustas ir supjaustytas morkas, šiek tiek apkepinti ir pasūdyti. Įpilti šlakelį vandens ir 25 min. patroškinti uždengtoje keptuvėje ant silpnos ugnies.
  7. Morkas suversti į keptuvę su mėsa. Prieš patiekiant troškinį pagardinti prieskoniais ir apibarstyti petražolėmis.

Patarimas:

Įkaitusius riebalus pagardinti sutrupintais šalavijų lapeliais.