Turinys:
Labai skani aviena, puikiai papildanti bet kokį garnyrą. Procesas yra gana paprastas, tačiau ėriena yra minkšta ir sultinga.
INGREDIENTAI
- 600 g avienos
- 250 g svogūnų
- 1 česnako skiltelė
- ½ šaukštelio druskos
- 1 šaukštas aliejaus
- ¼ l raudonojo vyno
- 1 šaukštelis sultinio miltelių, juodųjų pipirų
- 600 g nedidelių morkų
- 1 šaukštas sviesto
- 2 šaukštai kapotų petražolių
GAMINIMAS
- Mėsą supjaustyti 2 cm storio gabaliukais.
- Svogūnus nulupti ir supjaustyti kubeliais.
- Nuluptą česnako skiltelę sutrinti grūstuvėliu su druska.
- Keptuve įkaitinti aliejų, suversti supjaustytą mėsą ir apkepinti, kol gražiai apskrus. Suberti supjaustytus svogūnus, sutrintą česnako skiltelę ir 2 min. pakepinti. Dažnai vartyti. Troškinį užpilti vynu ir užvirinti.
- Troškinį pagardinti sultinio milteliais, druska bei pipirais ir troškinti uždengtoje keptuvėje.
- Keptuvėje įkaitinti sviestą, suversti nuskustas ir supjaustytas morkas, šiek tiek apkepinti ir pasūdyti. Įpilti šlakelį vandens ir 25 min. patroškinti uždengtoje keptuvėje ant silpnos ugnies.
- Morkas suversti į keptuvę su mėsa. Prieš patiekiant troškinį pagardinti prieskoniais ir apibarstyti petražolėmis.
Patarimas:
Įkaitusius riebalus pagardinti sutrupintais šalavijų lapeliais.