Turinys:
INGREDIENTAI:
- Apie 0,5 kg kalakutienos filė;
- Prieskonių (druskos, pipirų);
- 2 česnako skiltelės;
- 2-3 morkos;
- Paprika;
- Šaldytų šparaginių pupelių apie 200 g;
- Pomidorų padažo;
- 2-3 šaukštai majonezo;
- 100 ml grietinėlės;
- Truputį vandens ir aliejaus.
GAMINIMAS:
- Mėsą iš vakaro supjausčiau gabaliukais, išvoliojau prieskoniuose, apšlaksčiau trupučiu aliejaus ir uždengus maistine plėvele padėjau į šaldytuvą.
- Išsiverdame šaldytas šparagines pupeles pasūdytame vandenyje. Paverdame apie 5 min., nukošiame.
- Į įkaitintą aliejų gilioje keptuvėje dedame supjaustytus česnakus. Pakepiname ir sudedame mėsą.
- Kai mėsa truputį apkepa, dedame supjaustytas daržoves, apvirtas šparagines pupeles, viską kepiname keleta minučių.
- Tada įpilame truputį vandens, keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname ant mažos ugnies.
- Kai daržovės jau bus minkštokos, bet ne per minkštos, pilame pomidorų padažą (aš jo pyliau daug, nes mums taip skaniau), dedame majonezą, pilame grietinėlę, sūdome, barstome pipirais ir gerai išmaišome.
- Patroškiname uždengę dar keleta minučių.
Tiekiame su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkėliais. Na, buvo pasakiškai skanu.
- Rekomenduoju pasigaminti: Kalakutienos kepsnelius su šparaginėmis pupelėmis