INGREDIENTAI

  • Apie 0,5 kg kalakutienos filė
  • Prieskonių (druskos, pipirų)
  • 2 česnako skiltelės
  • 2-3 morkos
  • Paprika
  • Šaldytų šparaginių pupelių apie 200 g
  • Pomidorų padažo
  • 2-3 šaukštai majonezo
  • 100 ml grietinėlės
  • Truputį vandens ir aliejaus

GAMINIMAS

  1. Mėsą iš vakaro supjausčiau gabaliukais, išvoliojau prieskoniuose, apšlaksčiau trupučiu aliejaus ir uždengus maistine plėvele padėjau į šaldytuvą.
  2. Išsiverdame šaldytas šparagines pupeles pasūdytame vandenyje. Paverdame apie 5 min., nukošiame.
  3. Į įkaitintą aliejų gilioje keptuvėje dedame supjaustytus česnakus. Pakepiname ir sudedame mėsą.
  4. Kai mėsa truputį apkepa, dedame supjaustytas daržoves, apvirtas šparagines pupeles, viską kepiname keleta minučių.
  5. Tada įpilame truputį vandens, keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname ant mažos ugnies.
  6. Kai daržovės jau bus minkštokos, bet ne per minkštos, pilame pomidorų padažą (aš jo pyliau daug, nes mums taip skaniau), dedame majonezą, pilame grietinėlę, sūdome, barstome pipirais ir gerai išmaišome.
  7. Patroškiname uždengę dar keleta minučių.

Tiekiame su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkėliais. Na, buvo pasakiškai skanu.

Taip pat rekomenduoju pasigaminti: Kalakutienos kepsnelius su šparaginėmis pupelėmis