Saldžios datulės puikiai dera prie kiaulienos, tačiau jei jų nemėgstate, galite datules pakeisti džiovintomis figomis ar džiovintomis slyvomis. Į patiekalą būtinai įdėkite cinamono; kitus prieskonius galite pakeisti pirktiniais kari milteliais ar garam masala. Troškiniui geriausiai tiks riebesnė mėsa, pavyzdžiui kiaulienos sprandinė ar mentė. Mėsą reikės troškinti palyginti žemoje temperatūroje ir gan ilgai, bet taip paruošta kiauliena bus minkštutė ir tirpstanti burnoje.

INGREDIENTAI

  • Aliejus kepimui
  • 800g kiaulienos mentės ar sprandinės
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 saliero stiebas
  • 1 česnako skiltelė
  • 150g džiovintų datulių
  • 2 arb. š. cinamono
  • 1 arb. š. maltų kmynų
  • 1 arb. š. maltos paprikos
  • 1 arb. š. kurkumos
  • 800g konservuotų kapotų pomidorų
  • 200ml sultinio
  • Druska
  • Šviežios kalendros lapelia

GAMINIMAS

  1. Supjaustykite kiaulieną kąsnio dydžio gabalėliais.
  2. Ant aukštos ugnies įkaitinkite puodą ir įpilkite aliejaus. Sudėkite kiaulieną, apkepkite, kol visos pusės apskrus ir išimkite iš puodo.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 150 ºC temperatūros.
  4. Supjaustykite svogūną bei salierą nedideliais gabalėliais ir sudėkite į tą patį puodą, kur kepė mėsa. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite 3-5 minutes, kol daržovės kiek suminkštės.
  5. Sudėkite datules, česnaką bei prieskonius ir kepkite dar 1 minutę.
  6. Supilkite į puodą sultinį bei pomidorus, sudėkite kiaulieną ir uždenkite puodą dangčiu.
  7. Troškinkite mėsą orkaitėje maždaug 2 ½ valandos.

Kiaulienos troškinį galima valgyti iš karto, tačiau jis bus skanesnis, jei paliksite šaldytuve 1-2 dienas ir valgysite pašildytą. Prieš patiekiant troškinį pabarstykite susmulkinta kalendra.