… arba Lonza Al Miele E Zenzero itališkai… Tai pasaka, o ne maistas!!! Čia buvo vienas iš tų atvejų, kai gamini šiaip, paragauji – ir wow! Žodžiu, esu labai laiminga atradusi dar vieną ypatingą receptą, kurį gaminsiu ir gaminsiu, kol nusibos.

Tai itališkas patiekalas su azijietišku twist‘u, kurį suteikia imbieras. Bet viskas taip puikiai dera!!! Aš net nebežinau, ar gali būti geresnė kiauliena, kurios šiaip jau nelabai mėgstu. Bet čia ji gera, saldi, ir, kadangi man patinka saldumynai net pagrindiniuose patiekaluose, tai šis patiekalas visiškai papirko. Žodžiu, visi azijietiško maisto mėgėjai tiesiog privalo išbandyti, nes ši kiauliena – tobula. Taip pat tai – dar vienas receptas, kuriame vietoj siūlomų pastarnokų galite sunaudoti rudeninį moliūgą. Ir tai puikus patiekalas šventėms! Kad ir Kalėdoms…

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Labai paprasta.
  • Šaltinis: Recepto autorius – Gennaro Contaldo, o receptą radau knygoje ‘Two Greedy Italians’, 126-ajame puslapyje.

INGREDIENTAI

  • 6 valgomųjų šaukštų extra virgin alyvuogių aliejaus
  • 100 g Pancetta kumpio arba parūkytos šoninės, supjaustytos stambiais gabalėliais
  • 800 g kiaulienos gabalo, labai lieso ir be jokių riebalų
  • 2 skiltelių česnako, nepjaustytų
  • 4 valgomųjų šaukštų gero kvapnaus medaus
  • 12 g imbiero šaknies, nuluptos ir supjaustytos griežinėliais
  • 2 morkų, stambiai supjaustytų
  • 4 nedidelių nuluptų ir perpus perpjautų pastarnokų arba 500g stambiai supjaustyto nulupto moliūgo
  • 4 askaloninių (šalotinių) česnakų (shallots), supjaustytų į keturias dalis
  • 2 šakelių šviežio rozmarino, nuskabykite lapelius nuo kotelių
  • 300 ml daržovių sultinio
  • Juodųjų pipirų

GAMINIMAS

  1. Įkaitinkite didžiulėje keptuvėje alyvuogių aliejų ir pakepinkite Pancettą arba šoninę iki tol, kol mėsa taps gražiai auksinė. Tada išgriebkite mėsą iš keptuvės ir padėkite į šalį.
  2. Toje pačioje keptuvėje ir tame pačiame aliejuje pakepinkite ta didįjį kiaulienos gabalą iš visų pusių.Tam, kad geriau apkeptų, prieš dėdami staigiai pavoliokite mėsą karštame aliejuje, ir tik tada patupdykite kepti.
  3. Kai šiek tiek apkeps, sudėkite česnako skilteles, medų ir imbierą ir kepkite viską tol, kol padažas susikaramelizuos. Nepamirškite kepdami pavartyti mėsą.
  4. Tada sudėkite morkas, pastarnokus ar moliūgą, šalotinius česnakus, rozmariną, Pancettą arba šoninę, supilkite sultinį bei suberkite juoduosius pipirus ir viską kepkite uždengę dangčiu maždaug 30 minučių ant vidutinio karštumo ugnies.
  5. Praėjus pusvalandžiui, patikrinkite, ar daržovės išsitroškinę – paragaukite. Jei taip, tada tuojau pat išgriebkite jas ir padėkite į šalį. Jei ne, dar šiek tiek patroškinkite ir tik tada išgriebkite.
  6. Atidėję į šalį daržoves, troškinkite mėsą uždengtą dar valandą, karts nuo karto apversdami.
  7. Praėjus dar valandai, išimkite mėsą iš keptuvės ir padėkite į šalį šiek tiek atvėsti, o per tą laiką pašildykite toje pačioje keptuvėje su tuo pačiu padažu daržoves.
  8. Patiekite patiekalą: mėsą supjaustykite į pailgus gabalėlius, dėkite į lėkštę, o šalia įdėkite šiek tiek karštų daržovių.

Labai labai skanaus!