Labai skani troškinta vištiena su grybais ir grietinės padažų. Labai lengvai ir greitai paruošiamas vištienos patiekalas.
INGREDIENTAI:
- 4 vištos ketvirčių;
- 50-100g miltų sumaišytų su druska ir pipirais;
- alyvų aliejaus kepimui;
- 200g nedidelių pievagrybių;
- 1 didelio svogūno;
- 2 morkų;
- 100ml balto sauso vyno;
- 800ml vištienos sultinio;
- 250 ml riebios grietinėlės;
- druskos, pipirų.
GAMINIMAS:
- Perpjaukite ketvirčius per pusę, atskirkite šlaunelę nuo blauzdelės. Apvoliokite vištą miltuose, nupurtykite miltų perteklių ir kepkite ant vidutinės aukštos ugnies įkaitintame aliejuje, kol šlaunelės gražiai apskrus. Išimkite šlauneles iš keptuvės.
- Jei keptuvėje bus daug riebalų, didesnę dalį nupilkite, į tą pačią keptuvę sudėkite stambiai supjaustytą svogūną bei morkas ir pakepkite 5 minutes ant nedidelės ugnies, kol daržovės suminkštės. Supilkite baltą vyną ir kepkite, kol pusė vyno nugaruos.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Sudėkite vištieną atgal į keptuvę ir viską užpilkite sultiniu. Kaitinkite keptuvę ant aukštos ugnies kol sultinys užvirs, uždenkite dangčiu, įdėkite į orkaitę ir troškinkite šlauneles 25-30 minučių.
- Ištraukite kojeles ir padėkite šiltoje vietoje. Perkoškite sultinį į puodą ir išmeskite daržoves. Virinkite sultinį, kol didžioji dalis skysčio nugaruos ir padažas sutirštės, taps panašus į sirupą. Supilkite grietinėlę, sudėkite pievagrybius ir pavirkite 5 minutes.
- Sudėkite į padažą šlauneles, pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite.
Skanaus!