Labai skani troškinta vištiena su grybais ir grietinės padažų. Labai lengvai ir greitai paruošiamas vištienos patiekalas.

INGREDIENTAI

  • 4 vištos ketvirčių
  • 50-100g miltų sumaišytų su druska ir pipirais
  • alyvų aliejaus kepimui
  • 200g nedidelių pievagrybių
  • 1 didelio svogūno
  • 2 morkų
  • 100ml balto sauso vyno
  • 800ml vištienos sultinio
  • 250 ml riebios grietinėlės
  • druskos, pipirų

GAMINIMAS

  1. Perpjaukite ketvirčius per pusę, atskirkite šlaunelę nuo blauzdelės. Apvoliokite vištą miltuose, nupurtykite miltų perteklių ir kepkite ant vidutinės aukštos ugnies įkaitintame aliejuje, kol šlaunelės gražiai apskrus. Išimkite šlauneles iš keptuvės.
  2. Jei keptuvėje bus daug riebalų, didesnę dalį nupilkite, į tą pačią keptuvę sudėkite stambiai supjaustytą svogūną bei morkas ir pakepkite 5 minutes ant nedidelės ugnies, kol daržovės suminkštės. Supilkite baltą vyną ir kepkite, kol pusė vyno nugaruos.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Sudėkite vištieną atgal į keptuvę ir viską užpilkite sultiniu. Kaitinkite keptuvę ant aukštos ugnies kol sultinys užvirs, uždenkite dangčiu, įdėkite į orkaitę ir troškinkite šlauneles 25-30 minučių.
  4. Ištraukite kojeles ir padėkite šiltoje vietoje. Perkoškite sultinį į puodą ir išmeskite daržoves. Virinkite sultinį, kol didžioji dalis skysčio nugaruos ir padažas sutirštės, taps panašus į sirupą. Supilkite grietinėlę, sudėkite pievagrybius ir pavirkite 5 minutes.
  5. Sudėkite į padažą šlauneles, pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite.

Skanaus!