Labai paprastas, tačiau skanus žuvies su daržovėmis troškinys.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]- 600 g jūros lydekos file (arba kitokios baltos žuvies; aš naudojau menkių file)
- 300 g baltosios porų dalies
- 3 pomidorai (apie 200 g)
- 150 g grietinės
- pusės citrinos sultys
- 6 šaukštai aliejaus
- šaukštas miltų
- šaukštas smulkintų krapų
- žiupsnelis kmynų
- druskos
- Stambokais gabaliukais supjaustytą žuvį pasūdyti, apvolioti miltuose, iškepti 3 šaukštuose aliejaus ir laikyti šiltai.
- Likusiame aliejuje patroškinikite žiedeliais supjaustytus porus.
- Kai jie suminkštės, sudėti nuluptus, skiltelėmis supjaustytus pomidorus ir troškinti dar 5 min.
- Po to sudėti grietinę, supilti citrinos sultis (aš nepyliau), suberti kmynus, pasūdyti ir gerai išmaišyti.
- Sudėti keptą žuvį ir dar truputį patroškinti, kad viskas vienodai įkaistų.
- Paruošta patiekalą apibarstyti kmynais, krapais ir patiekti su biriai virtais ryžiais ar bulvėmis.
Labai sotus ir riebokas patiekalas.