Padui

  • 150 g kvietinių miltų
  • 125 g maskarponės sūrio
  • 2 kiaušiniai
  • 75 g minkšto sviesto
  • 50 g cukraus
  • 3 šaukštai pieno
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 žiūpsnelis druskos

Trupiniams

  • 150 g kvietinių miltų
  • 125 g minkšto sviesto
  • 100 g cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 1 žiūpsnelis druskos

3 vidutinio dydžio obuoliai

Trupininis pyragas su obuoliais
Trupininis pyragas su obuoliais

GAMINIMAS

  1. Iš pradžių pasiruošiame padą. Maskarponės sūrį, kiaušinius, cukrų gerai išplakame su mikseriu.
  2. Supilame pieną, sviestą, miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, druską, gerai išplakame. Masė turi būti minkšta, elastinga.
  3. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Sukrečiame tešlą ir gražiai paskirstome po dugną. Kepimui naudoju 28 cm skersmens formą.
  4. Obuolius supjaustome mažais gabalėliais ir sudedame ant pyrago pado.
  5. Sviestą (turi būti kambario temperatūros), cukrų, vanilinį cukrų, druską kelias minutes plakame aukščiausiu greičiu.
  6. Suberiame miltus ir dar paplakame. Tada išeina labai smulkūs trupinukai, kuriais užberiame obuolius.
  7. Pyragą kepame įkaitintoje 180 C laipsnių orkaitėje 35-40 minučių.

Taip pat rekomenduojame:

Rikotos pyragas

Naminis rabarbarų pyragas