Ukrainietiška žuvienė

Odeta
Ukrainietiška žuvienė
Ukrainietiška žuvienė

Šį receptą radau draugės atvežtoje iš Ukrainos knygoje Ukrainietiški barščiai. Kodėl aš pasirinkau šią žuvienę? Nes ji man pasirodė negirdėta nematyta ir tikrai neragauta, o ne tie garsieji Ukrainietiškų barščių ar Dirūnų, Kijevo kotleto ar virtinių Ukrainos virtuvės atributai. Man visada skanu ir patinka, kai atrasti knygoje, žurnale nematytą neregėtą derinį, patiekalą, prieskonį ir būtinai jį išbandyti savo virtuvėje. Taip gavosi ir su šia Ukrainietiška žuviene. Vien tai, kad naudojamas ne marinatas, ne marinuoti, bet tie šviežio raugimo agurkai ir jų rasalas.

Skonis, tikrai vertas dėmesio. Tikrai nesulyginamas nei su skandinaviškomis žuvienėmis, nei prancūziškomis ar ispaniškomis, tai iš ties unikali sriuba, kurią valgė visa mano šeima, ragavo draugai (gavosi tikrai nemažas kiekis) ir visi gyrė. Pabandykite ir jūs 🙂 Gal patiks?

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
  • 500 g smulkios žuvies (ežerų ar upių: kuojos, karosai, ešeriukai, raudės ir t.t.)
  • 150 g lydekos
  • 1 st. raugintų agurkų rasalo (šviežio raugimo)
  • 4 rauginti agurkai (šviežio raugimo)
  • 4 nedidelės bulvės
  • 1 svogūnas
  • 3 valg. š. miltų
  • 2 lauro lapai
  • 5 pipirų grūdeliai
  • ½ čili pipiro
  • 1 l vandens
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]
Ukrainietiškos žuvienės receptas
Ukrainietiška žuvienė
  1. Smulkią žuvį išvalykite, tačiau galvas palikite.
  2. Lydeką išvalykite ir nuskuskite, o galvą įdėkite prie smulkios žuvies į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, suberkite kapotą svogūną ir virkite 1 valandą.
  3. Perkoškite, sudėkite prieskonius, supilkite raugintų agurkų rasalą, užvirkite.
  4. Agurkus supjaustykite griežinėliais arba pagaliukais, bulves perpjaukite pusiau ir viską sudėkite į sultinį. Virkite 10 minučių.
  5. Miltus išmaišykite nedideliame vandens kiekyje ir supilkite į žuvienę. Užvirkite.
  6. Sudėkite į puodą supjaustytos lydekos gabalėlius ir po 10 minučių žuvienę galėsite tiekti į stalą.

Skanaus!

Related Posts