150-200 g. džiovintų vaisių (razinos, abrikosai, obuoliai, slyvos, kriaušės)
50 g. riešutų (lazdynų, graikinių)
200-250 ml. vos šilto vandens
100 ml. verdančio vandens
GAMINIMAS
Į dubenį suberti miltus, cukrų, saulėgrąžas, linus. Viską permaišyti.
Atskirame inde, vos šiltame vandenyje ištirpinti medų jei jis kietas.
Atskirame inde verdančiu vandeniu užpilti salyklą su druska.
Supilti vandenį su medumi į miltų mišinį ir gerai išmaišyti.
Įdėti duonos raugą ir dar kartą gerai permaišyti.
Sudėti salyklo mišinį ir vėl gerai permaišyti.
Suberti riešutus ir supjaustytus džiovintus vaisius, išmaišyti.
Sudėti tešlą į aliejumi suteptą formą (tinka kekso forma), šiek tiek pabarstyti saulėgrąžom, uždengti lininiu rankšluosčiu ir palikti 12 val. šiltai.
Šaltoje orkaitėje ant dugno pastatyti indą su verdančiu vandenių. Duonelę apglostyti šlapiomis rankomis ir įstatyti formą į orkaitę. Nustatyti 180-200 C temperatūrą ir kepti apie 1 val. Jei reikia po 15 min. galima uždengti folija.
Nors šis projektas dar nėra labai populiarus tačiau tikimės, jog ši receptų svetainė atneš džiaugsmo ne tik namų šeimininkėms, bet ir visiems, kam patinka skaniai pavalgyti.