Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į valgo.me puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į šį tinklaraštį.
Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.
Ingredientai 4 porcijoms:
- 150 g miltų;
- 400 g varškės;
- 250 g virtų bulvių;
- 3 v.š. sviesto;
- 2 v.š. bulvių krakmolo;
- 2 kiaušiniai;
- druskos.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Virtas bulves sumalti arba sutarkuoti smulkia burokine tarka.
- Į indą sudėti visus ingredientus ir gerai išminkyti.
- Ant miltais pabarstyto stalviršio tešlą iškočioti į volelį ir supjaustyti 3 cm ilgio gabaliukais.
- Virti pasūdytame vandenyje, kol iškils ir dar 1 min.
- Valgyti su jum mėgstamu padažu, o mes ištikimi sviestui ir grietinei.
Skanaus!