Turinys:
Varškė pirmiausia man asocijuojas su mamos retkarčiais kepamais varškėčiais – saldu ir tirpsta burnoje. Tad norėjau rasti varškišką patiekalą, kuris būtų tinkamas pietums ir nebūtų saldus. Varškės kukuliai su žolelėmis – pats tas.
INGREDIENTAI
- 750 g varškės
- 150 g maltų džiūvėsėlių
- 200 g miltų
- 3 kiaušiniai
- 4 šaukštai grietinės
- didelė skardinė konservuotų pomidorų
- ryšulėlis petražolių
- 2 nedideli svogūnai
- 2-3 česnako skiltelės
- po 1 šaukštą džiovintų raudonėlių ir bazilikų
- 1 šaukštelis maltų muskatų
- alyvuogių aliejaus
- druskos, juodųjų pipirų
GAMINIMAS
Kukuliai:
- Aliejuje apkepiname vieną supjaustytą svogūną.
- Varškę, jei reikia, nusunkiame ir sutriname.
- Įmušame kiaušinius, sudedame grietinė ir gerai išmaišome.
- Tada beriame sukapotas petražoles, bazilikus, muskatus, druską, pipirus, džiūvėsėlius ir miltus. Užmaišome tešlą.
- Kukulius verdame pasūdytame vandenyje kol jie iškyla. Priklausomai nuo dydžio ir ugnies stiprumo tai gali trukti iki 12 min.
Padažas:
- Aliejuje apkepiname 1 supjaustytą svogūną ir sukapotas česnako skilteles.
- Tada sudedame sutrintus konservuotus pomidorus.
- Pakaitiname, suberiame raudonėlius, druską, juoduosius pipirus ir paverdame apie 10 min.
Kukulius patiekiame pomidorų padaže. Buvo gana skanu ir labai sotu. Tai puikus patiekalas pasninkui, vegetarams (jei neklystu, vegetarai nevengia kiaušinių ir pieno produktų?) ar kai atsibosta mėsa. Tik, kad būtų įdomiau, kitąkart darysiu mažus kukulaičius. Vienakąsnius nuotaikingiau valgyti.