Puikus receptas, gaminau dvigubą porciją. Iš pirmo karto viskas pavyko puikiai. Tokios varškės bandelės paruošiamos labai greitai ir paprastai. Miltų man prireikė dvigubai porcijai (12 vnt.) 400 gramų. Labai patiko ir pudingo įdaras.

6 bandelėms

TEŠLAI

  • Varškės – 100 g
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. cukraus (jei mėgstate saldžiau, patariu dėti daugiau, nes bandelės nesaldžios)
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1-1,5 stiklinės miltų (stiklinė 200 ml)
  • 2,5 v.š. augalinio aliejaus
  • Žiupsnis druskos

ĮDARUI

  • Pudingo miltelių – reikės 20 g
  • 2-3 v.š. cukraus
  • 270-280 ml pieno
  • Konservuotų abrikosų, persikų ar kitų vaisių
  • Kiaušinis arba kiaušinio trynys (aptepti bandelėms prieš kepimą)
  • Sviesto (patepti iškeptoms bandelėms)

GAMINIMAS

  1. Paruošiame tešlą. Miltus išsijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais. Kiaušinį lengvai išplakti šakute ar šluotele. Varškę gerai pertrinti, kad neliktų gumulėlių (galima per sietelį arba blenderiu). Į varškę sudedame cukrų, druską, aliejų ir labai gerai išmaišome. Pilame plaktą kiaušinį ir vėl gerai išmaišome. Pilame dalimis miltus ir užminkome tešlą (miltų visų neprireikė, nepadarykite per kietos tešlos, nes bus neskanu). Užminkytą tešlą įvyniojame į plėvelę ir padedame į šaldytuvą 15-20 min.
  2. Išverdame pudingą. Pusę pudingo pakelio – 20 g miltelių sumaišome su cukrumi ir 2 valgomaisiais šaukštais pieno. Masę gerai išmaišome. Likusį pieną užverdame. Užvirus pienui, sumažiname kaitrą, ir gautąją masę iš miltelių palengva pilame plona srovele į pieną, pastoviai maišydami šluotele. Gerai išmaišome, paverdame kol gausis tiršta masė – labai neilgai ir nuimame nuo ugnies (visas pudingo paruošimas paprastai būną smulkiai aprašytas ant pakuotės).
  3. Iš tešlos formuojame ritinėlį ir padalijame ją į 6 lygias dalis, suformuojame tešlos kamuoliukus. Išdėliojame juos ant išteptos sviestu arba išklotos kepimo popieriumi didelės skardos. Kiekvieno kamuolėlio viduryje stačios siauros stiklinės pagalba išspaudžiame duobutę. Tai darome stiklinės dugnu, prieš tai jį pabarstę miltais, kad nepriliptų. Gausis tarsi tešlos dubenėlis. Gautus tešlos dubenėlius gerai ištepame kiaušinio plakiniu ir įdedame po šaukštą pudingo įdaro.
  4. Bandelių viršų papuošiame keliomis konservuotų abrikosų skiltelėmis.
  5. Kepame įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 20 min.
  6. Iškepusias, ką tik išimtas bandeles patepame sviestu, kad blizgėtų (tepame jų kraštelį, kur tešla, o ne įdarą).

Skanaus!