Oi, kokia ji negraži, ir dar su nemaloniu kvapu žuvelė, ką aš čia rašau “žuvėlė”, tiesiog “žuviščia” (didžiulė žuvis). Būtinai, pirkdami šią baisuoklę, paprašykite, kad išdorotų ir nereikėtų to daug nemalonaus kvapo (jis ypatingai sklinda nuo vidaus organų) turėti namuose. Ji be žvynų, tad išdorojant tereikia pašalinti vidurius ir nukarpyti pelekus. Bet vėgėlės skonis tikrai vertas atkentėti nemalonaus kvapo antpuolį. Gaminau troškinį, bijodama, kad šeimos nariai atsisakys valgyti jeigu kepsiu natūraliai.

Troškiniui reikės:

INGREDIENTAI

  • 1 vnt. vėgėlės žuvies
  • 2 vnt. svogūnų galvų
  • 4 vnt. vidutinio dydžio morkų
  • 200 ml grietinėlės (ėmiau liesesnę)
  • krapų sėklų
  • bulvių garnyrui (galima ką jūs tik labiau mėgstate)

GAMINIMAS

Kadangi ši žuvelė riebi, nereikėtų naudoti daug riebalų. Gaminau ypač paprastai.

  1. Turiu ketinį (špižinį) troškintuvą. Aliejumi pašlaksčiau puodo dugną ir apkepiau pusžiedžiais supjaustytus svogūnus.
  2. Tada sudėjau gabaliukais supjaustytą žuvį, apklojau morkomis ir palikau orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje troškintis apie 40 min.
  3. Žuvis, svogūnai, morkos (gal) išleido savo sultis, tad man tereikėjo prabėgus 30-čiai minučių supilti grietinėlę.
  4. Nemalonus kvapas išnyko, atvirkščiai, tapo gundantis.

Bekepant užgriuvo svečiai, draugė su vaiku….valgėme, ausys lapsėjo, nerealiai skanu!!! Nekreipkite dėmesio, kad ji pradžioje yra negraži ir dar nekvepia 🙂 Vėlesnis kvapas ir skonis viską atperka.