Velykinės bandelės

Valgome
Velykinės bandelės
Velykinės bandelės receptas

Ruošiamės šv. Velykų šventei – kepame mielines bandeles su cinamonu. Bandelės forma pagal kiekvieno fantaziją.

INGREDIENTAI:

  • Miltai – 200 g;
  • Kiaušinis – 2 vnt.;
  • Sausos mielės – 7 g;
  • Cukrus – 2 v. šaukštai;
  • Sviestas – 90 g;
  • Cinamonas – 1 a. šaukštelis;
  • Druska – žiupsnelis.

GAMINIMAS:

Kviečiame vaikučius į šventinę virtuvę! Tegul jie padeda gaminti zuikučio, šuniuko, antytės ar žuvytės formos bandeles.

  1. Dideliame dubenyje trijuose šaukštuose karšto vandens ištirpiname sausas mieles (7 g pakelį) bei išmaišome su cukrumi. Paliekame 10-15 min. kol mielės išputos.
  2. Išplakame kiaušinius, ketvirtį plakinio pasiliekame, o likusią dalį supilame į mieles, išmaišome. Įmaišome kambario temperatūros sviesto, žiupsnelį druskos ir 1 a. š. cinamono. Palaipsniui maišant sudedame miltus.
  3. Iš tešlos suformuojame 8-10 norimos formos nedidelių bandelių. Paliekame jas ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, kad dar kiek išsipūstų.
  4. Aptepame bandelių viršų kiaušinio plakiniu ir apibarstome cinamono bei cukraus mišiniu.
  5. Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame 15 min.
  6. Bandeles išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti.
  7. Tuomet galime papuošt plonais kaspinėliais ir dėti į pintinaitę!
Related Posts