Toks vainikas puikiai pasitarnaus Velykiniams kiaušiniams sudėti 🙂
INGREDIENTAI:
- 250 ml. šilto pieno;
- 7 g. sausų mielių;
- 500-700 g. miltų;
- 4 kiaušiniai;
- 200 g. cukraus;
- 100 g. sviesto (kambario temperatūros);
- 2 a.š. vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 100 g. riešutų (skaldytų);
- 100 g. cukatų;
- 100 g. razinų.
GAMINIMAS:
- Mieles ištirpinti šiltame piene su šiek tiek cukraus.
- Įdėti apie 250 g. išsijotų miltų. Gerai viską išmaišyti, uždengti ir laikyti šiltai kol masė padvigubės, apie 30min.
- Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Baltymus išplakti iki standžių putų su žiupsneliu druskos.
- Į tešlą įmaišyti trynių masę. Įdėti sviestą, išmaišyti. Sukrėsti baltymus ir išmaišyti.
- Suberti likusius miltus. Gerai išminkyti tešlą, uždengti ir palikti šiltai, kad pakiltų, apie 2 val.
- Tešlą padalinti į tris dalis. Kiekvieną jų iškočioti į maždaug 12×60 cm juosteles.
- Ant vienos juostelės sudėti skaldytus riešutus. Ant kitos cukatus, o ant trečios razinas. Suvynioti kiekvieną juostelę kaip vyniotinį, kraštus gerai užspausti.
- Supinti pynę ir suformuoti vainiką.
- Perdėti ant popieriumi išklotos skardos. Į vainiko vidurį įstatyti tinkamo skersmens karščiui atsparų indą suteptą sviestu, kad tešla nesiplėstų link vidurio.
- Leisti pastovėti. Patepti kiaušinio plakiniu.
- Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 40 min.