Toks vainikas puikiai pasitarnaus Velykiniams kiaušiniams sudėti 🙂

Velykų pynės ingredientai:

  • 250 ml. šilto pieno
  • 7 g. sausų mielių
  • 500-700 g. miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g. cukraus
  • 100 g. sviesto (kambario temperatūros)
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g. riešutų (skaldytų)
  • 100 g. cukatų
  • 100 g. razinų

Gaminimas:

  1. Mieles ištirpinti šiltame piene su šiek tiek cukraus.
  2. Įdėti apie 250 g. išsijotų miltų. Gerai viską išmaišyti, uždengti ir laikyti šiltai kol masė padvigubės, apie 30min.
  3. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  4. Baltymus išplakti iki standžių putų su žiupsneliu druskos.
  5. Į tešlą įmaišyti trynių masę. Įdėti sviestą, išmaišyti. Sukrėsti baltymus ir išmaišyti.
  6. Suberti likusius miltus. Gerai išminkyti tešlą, uždengti ir palikti šiltai, kad pakiltų, apie 2 val.
  7. Tešlą padalinti į tris dalis. Kiekvieną jų iškočioti į maždaug 12×60 cm juosteles.
  8. Ant vienos juostelės sudėti skaldytus riešutus. Ant kitos cukatus, o ant trečios razinas. Suvynioti kiekvieną juostelę kaip vyniotinį, kraštus gerai užspausti.
  9. Supinti pynę ir suformuoti vainiką.
  10. Perdėti ant popieriumi išklotos skardos. Į vainiko vidurį įstatyti tinkamo skersmens karščiui atsparų indą suteptą sviestu, kad tešla nesiplėstų link vidurio.
  11. Leisti pastovėti. Patepti kiaušinio plakiniu.
  12. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 40 min.