Augdama eidavau su tėčiu į didelę armijos parduotuvę, vieno iš apsilankymų metu jie turėjo pilną šiukšliadėžę išmestų knygų. Radau šią 1956m. Betty Crocker’s kulinarijos knygą, valandų valandas praleidau peržvelgdama kiekvieną receptą. Pirmąjį patiekalą, kurį ruošiau savo vyrui, kol mes susitikinėjome, buvo iš šios kulinarijos knygos. Nereikia nė sakyti, kad knyga turi daug sentimentų ir aš planuoju juos visada išlaikyti! Brownie receptas, kurį gaminu dažnai ir tikiuosi kada nors išsikepti šį desertą su savo anūkais.

INGREDIENTAI

  • 50g nesaldinto šokolado
  • 1/3 puodelio kepinių margarino
  • 1 puodelis cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 3/4 stiklinės miltų
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/2 puodelio skaldytų riešutų
Vintažinis braunis
Vintažinio braunio receptas

GAMINIMAS

  1. Vidutinio dydžio dubenyje ištirpinkite margariną ir šokoladą. (Aš naudoju mikrobangų krosnelę).
  2. Įmuškite kiaušinius ir supilkite cukrų.
  3. Išsijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Įmaišykite į šokolado mišinį, gerai išmaišykite ir įmaišykite riešutus.
  4. Paskleiskite gerai riebalais išteptą 20cm kvadratinę skardą.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Kepkite, kol viršus apskrus. Lengvai palietus viršų pirštu liks nedidelis įspaudas. Atvėsinkite ir supjaustykite kvadratėliais.

Taip pat rekomenduojame išbandyti: Braunį su moliūgais