Kuo man patinka kaimiška arba naminė vištiena? O gi tuo, kad ką su ja bedarytum, jos mėsa visada labai kvepia yra soti, riebi, drėgna, stangri. Nesvarbu kokį patiekalą gamintum, ar keptum kotletukus ar virtum sultinį ar tiesiog greituoju būdu krūtinėlę pačirškintum keptuvėje 🙂

Pastaruoju metu, mūsų namuose labiausiai populiari kepta višta marinuota sūryme. Kai norisi, galima į sūrymą pridėti citrusinių vaisių žievelių ar jų pačių pripjaustyti (citrinų, apelsinų, mandarinų ir t.t.), galima pridėti aromatinių žolelių (rozmarinas, raudonėlis, čiobrelis ir t.t.) ar česnako, svogūno pripjaustyti. Višta mirkdama sūryme su prieskoniais prisigeria aromato ir druskos tiek kiek jai reikia. Tačiau galima mirkyti ir paprasčiausiai sūryme, be jokių prieskonių. Tada ji kvepės natūralumu.

Aišku, gaminant per šventes, nesinori eksperimentuoti, bet šitokiu būdu kepta višta dar nieko nenuvylė. O svarbiausia, kad krūtinėlė ir ta, būna drėgna bei valgoma net kitą dieną.

6-8 porcijos

INGREDIENTAI

  • 1 višta
  • 1 l vandens (vandens tiek, kad vištą pilną apsemtų)
  • 2 v.š. druskos (kiek litrų vandens, tiek druskos)
  • Prieskonių pagal savo norą
  • Bulvės

GAMINIMAS

  1. Iš vakaro užmerkite vištą į sūrymą. Sūrymą gaminkite sumaišę 1 l vandens su 2 v.š. druskos. Tiek turite padaryti sūrymo, kad vištą pilnai apsemtų. Šiek tiek prispauskite vištą, kad pastaroji neiškiltų.
  2. Prieš kepant vištą ištraukite iš sūrymo, nesausinkite. Plauti jos nereikia. Dėkite į 110 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 1,5-2 valandas. Aš kepiau 1,5 valandos, nes mano višta svėrė apie 1,5 kg. Todėl kepkite tiek, kiek sveria višta.
  3. Tu tarpu nuskuskite bulves ir apvirkite 5 minutes.
  4. Ištraukite vištą iš orkaitės. Orkaitę įkaitinkite iki 210 laipsnių. Įdėkite vištą su bulvėmis ir kepkite kol višta gražiai apskrus. Aš kepiau 20 minučių.