Vištiena su abrikosiniu padažu

Valgome
Vištiena su abrikosiniu padažu
Vištiena su abrikosiniu padažu

Ne karta sakiau, ir pats įsitikinau – paprastumas dažnai priveda prie stulbinamai puikių rezultatų. Štai vienas toks rezultatas nuotraukoje. Klausite kas čia? Tai paprasčiausiu būdu iškepta vištiena, aplieta padažu pagamintu iš abrikosų, medaus ir laimų sulčių. Derinys pavyko toks puikus, kad suvalgius paukštieną, su paskutiniu gabaliuku tenka suvartoti ir visą likusį padažą! Pabandykit – tikrai nėra sunku ar labai brangu.

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 3 skiltelių česnako
  • 2/3 skardinės konservuotų abrikosų
  • 3 šaukštelių medaus
  • 1 laimo sulčių
  • Šlakelio baltojo vyno acto
  • 1/2 šaukštelio kiniškiems patiekalams skirtų prieskonių
  • Druskos, pipirų, aliejaus
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]

Gamyba kaip ir neretai puikių patiekalų atvejais be galo paprasta.

  1. Vištieną įtriname druska ir pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dailiai iš abiejų pusių iškepame krūtinėles.
  3. Kol šios kepa, pagaminsime svarbiausią dalį – padažą. Kitoje keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame česnaką.
  4. Kepame tol kol suminkštės, tačiau neparuduos.
  5. Sudedame abrikosus, medų, laimo sultis, actą ir pabarstome viską prieskoniai.
  6. Užviriname ir suverdame viską į tirštą konsistenciją. Tai turėtų užtrukti ne ilgiau 10 minučių. Jei abrikosai nepraranda savo formos – galima juos sumaigyti paprasčiausia mentele. Jie bus labai minkšti.

Apliejame vištieną padažu ir patiekiame – be proto skanu!

Taip pat rekomenduojame:

Makaronai su vištienos padažu

Kinietiška vištiena su česnakais ir agurkais

Related Posts