Vištiena su laimu ir kalendra

Tinginiai irgi verda
Vištiena su laimu ir kalendra
Vištiena su laimu ir kalendra receptas

Jeigu nemėgstate kalendros ar laimo, galite gaminti šį receptą naudodami klasikinę citrinos ir petražolių kombinaciją.

Prie vištienos puikiai tiks ryžiai, kurie bus ypatingai skanūs susimaišę su ją gaminant likusiu padažu. Jeigu norite kiek sutirštinti padažą, galite padaryti taip: sumaišykite šaukštelį krakmolo ar miltų su šaukšteliu vandens, įplakite į verdantį padažą ir pavirkite keletą minučių, kol padažas sutirštės.

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
  • 4 vištos krūtinėlių
  • 2 v.š. sviesto
  • 2 laimo
  • 2 v.š. susmulkintos kalendros
  • 200 ml vištienos sultinio
  • 50-100ml riebios grietinėlės
  • druskos, pipirų
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Nutarkuokite laimo žievelę ir išspauskite sultis.
  3. Jei reikia, įdėkite sviestą kelioms sekundėms į mikrobanginę krosnelę, kad suminkštėtų, bet neištirptų. Sumaišykite sviestą su tarkuota laimo žievele, sultimis ir vienu šaukštu kalendros – jei masė per skysta, padėkite į šaldytuvą, kad sukietėtų.
  4. Įstrižai 3 kartus įpjaukite kiekvieną krūtinėlę – įpjovos turėtų būti maždaug 2/3 krūtinėlės storio. Sviesto masę po lygiai padalinkite kiekvienai krūtinėlei ir pirštais įspauskite į kiekvieną įpjovimą. Krūtinėles sudėkite į keptuvę ar orkaitėje kepti skirtą indą ir dėkite į orkaitę. Vidutinio dydžio krūtinėlės iškeps per 17-20 minučių. Bekepant karts nuo karto pašlakstykite jas ištirpusiu sviestu. Iškepusias krūtinėles išimkite iš orkaitės ir laikykite šiltai, kol paruošite padažą.
  5. Puode užvirkite sultinį ir virkite, kol pusė skysčio nugaruos. Supilkite nuo kepimo likusį sviestą bei laimo sultis ir supilkite grietinėlę, pavirkite dar 5 minutes, kol padažas kiek sutirštės. Nukelkite padažą nuo ugnies, jei reikia pagardinkite druska ir pipirais, įmeskite šaukštą kalendros, užpilkite ant vištos krūtinėlių ir patiekite.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Related Posts