Vištiena su Satay padažu

Tinginiai irgi verda
Vištiena su Satay padažu

Turiu tokį polinkį užsikabinti už kažkokios vienos virtuvės arba vieno šefo. Šiuo metu esu užsikabinusi už azijietiškos virtuvės, nes visiškai pasitikiu šefu Ken Hom. Kažkada tai turi baigtis, bet kol kas dar tik pats įkarštis.

O taip, labai labai skanu. Riešutų sviestas ir viskas, kas iš jo padaryta mane taip pat valdo, kaip ir kokosai su bananais. Šis receptas tikrai yra puikus! Nežinau, ar ir kitiems taip atrodys, bet man tai – visiškas dievų maistas. Ir dar tie agurkai, kurie taip traškiai dera ir suteikia patiekalui kažkokio linksmumo, kad atrodo, jog staiga pasidarai mažas vaikas ir triuškini kokį nors skanėstą. Vienintelis minusas yra tas, kad šią vištieną yra sunku pašildyti – reikia pilti vandens, kas man šiaip jau nepatinka. Ir dar – padažas galėtų būti skystesnis, bet toks jau tas riešutų sviestas – su juo nepasiderėsi. Tai štai pateikiu labai gerą azijietiškos virtuvės receptą. Man jis tobulas, o Jums – kas žino. Bet įdomumas ir netikėtumas užtikrintas.

  • Įvertinimas: 11/10
  • Sudėtingumas: Labai paprasta.
  • Šaltinis: Recepto autorius – šefas Ken Hom. Lengva recepto adaptacija iš BBC Food.

INGREDIENTAI

Keturioms porcijoms reikės:

  • 450 g vištienos filė (tinka mėsa nuo įvairių vištos kūno vietų – krūtinėlė bus sausiausia, jei ją naudosite)
  • Pusantro valgomojo šaukšto bekvapio aliejaus

Marinatui:

  • 3 valgomųjų šaukštų šviesaus sojų padažo (light soy sauce)
  • 1 valgomojo šaukšto ryžių acto (rice vinegar) arba obuolių sidro acto (cider vinegar)
  • Žiupsnelio druskos
  • Juodųjų pipirų
  • 2 arbatinių šaukštelių kukurūzų miltų (galima keisti paprastais miltais)

Padažui:

  • 3 valgomųjų šaukštų riešutų sviesto arba sezamų pastos (tahini)
  • Pusė valgomojo šaukšto juodųjų pupelių padažo (black bean sauce)
  • Pusė valgomojo šaukšto saldžiojo čili padažo (sweet chilli sauce)
  • 2 arbatinių šaukštelių čili aliejaus (arba bekvapis aliejus + keletas gabalėlių džiovinto ir smulkinto aitraus čili pipiriuko)
  • 1 valgomojo šaukšto smulkinto česnako
  • 2 valgomųjų šaukštų ryžių acto (rice vinegar) arba obuolių sidro acto (cider vinegar)
  • 2 valgomųjų šaukštų šviesaus sojų padažo (light soy sauce)
  • 2 arbatinių šaukštelių cukraus
  • 4 valgomųjų šaukštų vandens
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio pipirų

Serviravimui:

  • Šiaudeliais pjaustytų agurkų (jei naudojate naminius, nulupkite)

GAMINIMAS

  1. Vištieną supjaustykite gabalėliais, sudėkite į dubenį, rankomis gerai išmasažuokite ir, supylę visus marinato ingredientus, gerai įtrinkite juos į mėsą. Palikite vištieną marinuotis 20 minučių.
  2. Supjaustykite dražoves – česnakus labai smulkiai, svogūnus – taip, kaip Jums patinka, o agurkus – šiaudeliais.
  3. Kai mėsa pasimarinuos, įkaitinkite keptuvę su aliejumi, ir, kai po truputį pradės kilti nuo aliejaus dūmai, sudėkite vištieną. Kepkite maždaug 5 – 6 minutes, karts nuo karto pavartydami. Vištienai iškepus, atidėkite ją į šalį, keptuvėje palikdami visus riebalus.
  4. Keptuvę vėl pastatykite ant ugnies ir iš naujo įkaitinkite su čili aliejumi. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite iki tol, kol suminkštės.
  5. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite visus padažo ingredientus bei apkepusią vištieną atgal.
  6. Dėkite keptuvę atgal ant ugnies ir, pastoviai maišydami, kepkite viską dar kelias minutes, kol padažas sutirštės.
  7. Patiekite su šviežių agurkų šiaudeliais.

Skanaus!

Total
0
Shares
Related Posts