Prieš verdant šparagus, juos reikės paruošti. Pirmiausiai reikės nulaužti kotų galus – jie gali būti kieti ir nemalonūs valgyti. Paimkite šparagą ir lenkite – kotas pats tinkamoj vietoj nuluš. Tada bulviu skutikliu nuskuskite žievelę. Šparagų ilgai šiltai nelaikykite – jie praras gražią žalią spalvą.

Jei šparagų iš karto nepatieksite, išvirusius sumeskite į šaltą vandenį su ledukais, atvėsinkite ir laikykite šaldytuve. Prieš patiekiant įmeskite pusei minutės į verdantį vandenį, kad šparagai sušiltų.

Užpilo gausis daugiau nei reikia patiekalui, galite jį užpilti ant salotų, pomidorų, agurkų ar žuvies.

INGREDIENTAI

  • 4 vištos krūtinėlių
  • druskos, pipirų
  • aliejaus kepimui
  • Smidrai

Citrinos ir čiobrelių užpilui:

  • 1 a.š. garstyčių
  • 1 citrinos tarkuotos žievelės ir sulčių
  • 1 v.š. susmulkintų čiobrelių
  • druskos, pipirų
  • 100 ml alyvų aliejaus
  • 1 susmulkintos česnako skiltelės

GAMINIMAS

  1. Paruoškite užpilą: į dubenį sudėkite visus užpilo ingredientus išskyrus aliejų ir sumaišykite. Maišydami po truputi supilkite aliejų.
  2. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Pabarstykite vištieną druska bei pipirais ir kepkite keptuvėj 5-7 minutes ant kiekvienos pusės, arba kol krūtinėlės iškeps.
  3. Iškimkite iš keptuvės ir laikykite šiltai, kol išvirsite šparagus.
  4. Užvirkite puodą pasūdyto vandens.
  5. Nulaužkite kotų galus ir šparagus nuskuskite. Sumeskite šparagus į verdantį vandenį ir virkite maždaug 3 minutes.
  6. Sudėkite vištos krūtinėlę bei šparagus į lėkštę, užpilkite užpilu ir patiekite.