Prieš verdant šparagus, juos reikės paruošti. Pirmiausiai reikės nulaužti kotų galus – jie gali būti kieti ir nemalonūs valgyti. Paimkite šparagą ir lenkite – kotas pats tinkamoj vietoj nuluš. Tada bulviu skutikliu nuskuskite žievelę. Šparagų ilgai šiltai nelaikykite – jie praras gražią žalią spalvą.
Jei šparagų iš karto nepatieksite, išvirusius sumeskite į šaltą vandenį su ledukais, atvėsinkite ir laikykite šaldytuve. Prieš patiekiant įmeskite pusei minutės į verdantį vandenį, kad šparagai sušiltų.
Užpilo gausis daugiau nei reikia patiekalui, galite jį užpilti ant salotų, pomidorų, agurkų ar žuvies.
INGREDIENTAI:
- 4 vištos krūtinėlių;
- druskos, pipirų;
- aliejaus kepimui;
- Smidrai.
Citrinos ir čiobrelių užpilui:
- 1 a.š. garstyčių;
- 1 citrinos tarkuotos žievelės ir sulčių;
- 1 v.š. susmulkintų čiobrelių;
- druskos, pipirų;
- 100 ml alyvų aliejaus;
- 1 susmulkintos česnako skiltelės.
GAMINIMAS:
- Paruoškite užpilą: į dubenį sudėkite visus užpilo ingredientus išskyrus aliejų ir sumaišykite. Maišydami po truputi supilkite aliejų.
- Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Pabarstykite vištieną druska bei pipirais ir kepkite keptuvėj 5-7 minutes ant kiekvienos pusės, arba kol krūtinėlės iškeps.
- Iškimkite iš keptuvės ir laikykite šiltai, kol išvirsite šparagus.
- Užvirkite puodą pasūdyto vandens.
- Nulaužkite kotų galus ir šparagus nuskuskite. Sumeskite šparagus į verdantį vandenį ir virkite maždaug 3 minutes.
- Sudėkite vištos krūtinėlę bei šparagus į lėkštę, užpilkite užpilu ir patiekite.