Gavosi labai skanus lengvas apkepas!
INGREDIENTAI:
- 150 g vištienos filė;
- 1 svogūnas;
- 30 g aliejaus;
- 200 g brokolių (gali būti ir šaldyti);
- 50 g virtų morkų;
- Muskatų, druskos, pipirų.
Padažui:
- 2 kiaušiniai;
- 60 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- 2 šaukštai baltojo padažo (galima pakeisti grietine arba majonezu).
GAMINIMAS:
- Vištieną supjaustyti nedideliais kubeliais ir pakepti su susmulkintais svogūnais apie 7 minutes.
- Brokolius apvirti (bet, kad liktų truputį kietoki), morkas supjaustyti nedideliais gabaliukais. (Aš ėmiau žalias morkas, kurias apviriau kartu su brokoliais ir vargo nemačiau). Viską sudėti į vištieną, pagardinti prieskoniais, pasūdyti ir masę sukrėsti į apkepo formą. Visus padažo komponentus išplakti ir užpilti ant viršaus. Kepti 180ºC temperatūroje, kol viršus apsitrauks aukso spalvos plutele.
- Su baltu padažu aš labai nesikankinau, tiesiog baigiant kepti vištieną, pabarsčiau ją miltais ir užpyliau pieno. Pakaitinau ant silpnos ugnies, kol masė sutirštėjo. Tada sudėjau daržoves ir prieskonius. Supyliau į formą ir pabarsčiau tarkuotu sūriu (kiaušinių nedėjau).
P.S. originalus receptas buvo su šparaginėmis pupelėmis.