Gavosi labai skanus lengvas apkepas!

INGREDIENTAI

  • 150 g vištienos filė
  • 1 svogūnas
  • 30 g aliejaus
  • 200 g brokolių (gali būti ir šaldyti)
  • 50 g virtų morkų
  • Muskatų, druskos, pipirų

Padažui:

  • 2 kiaušiniai
  • 60 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 2 šaukštai baltojo padažo (galima pakeisti grietine arba majonezu)

GAMINIMAS

  1. Vištieną supjaustyti nedideliais kubeliais ir pakepti su susmulkintais svogūnais apie 7 minutes.
  2. Brokolius apvirti (bet, kad liktų truputį kietoki), morkas supjaustyti nedideliais gabaliukais. (Aš ėmiau žalias morkas, kurias apviriau kartu su brokoliais ir vargo nemačiau). Viską sudėti į vištieną, pagardinti prieskoniais, pasūdyti ir masę sukrėsti į apkepo formą. Visus padažo komponentus išplakti ir užpilti ant viršaus. Kepti 180ºC temperatūroje, kol viršus apsitrauks aukso spalvos plutele.
  3. Su baltu padažu aš labai nesikankinau, tiesiog baigiant kepti vištieną, pabarsčiau ją miltais ir užpyliau pieno. Pakaitinau ant silpnos ugnies, kol masė sutirštėjo. Tada sudėjau daržoves ir prieskonius. Supyliau į formą ir pabarsčiau tarkuotu sūriu (kiaušinių nedėjau).

P.S. originalus receptas buvo su šparaginėmis pupelėmis.