Vištienos šlaunelės grybų ir grietinėlės padaže

Valgome
Vištienos šlaunelės grybų ir grietinėlės padaže
Vištienos šlaunelės grybų ir grietinėlės padaže receptas

Orkaitėje troškinta vištiena su grybais ir spirgučiais.

INGREDIENTAI:

  • 8 vištienos šlaunelių;
  • 1 svogūno;
  • 200g šoninės spirgučiams;
  • 200g šviežių grybų (tiks bet kokie – pievagrybiai, šilbaravykiai, baravykai, voveraitės ir pan.);
  • 600 ml grybų sultinio;
  • 200ml riebios grietinėlės;
  • aliejaus kepimui;
  • druskos, pipirų.

GAMINIMAS:

  1. Ant vidutinės – aukštos ugnies įkaitinkite puodą ar gilią keptuvę ir įpilkite truputį aliejaus.
  2. Sudėkite šlauneles ir apkepkite. Kai apskrus viena pusė, apverskite ir apkepkite kitą.
  3. Apkepintas šlauneles išimkite iš puodo ir nupilkite riebalus, kurie išsiskyrė bekepant.
  4. Į tą patį puodą įpilkite truputį aliejaus, sudėkite susmulkintą svogūną ir šoninę. Kepkite apie 3-5 minutes, arba kol šoninė apkeps, o svogūnai suminkštės.
  5. Sudėkite supjaustytus grybus ir kepkite dar porą minučių.
  6. Sudėkite apkeptas vištienos šlauneles, supilkite grybų sultinį ir grietinėlę.
  7. Uždenkite ir troškinkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.

 

Related Posts