Vokiški riestainiai

Valgome
Vokiško riestainio receptas

Brezel – riestainiai iš Vokietijos nacionalinės virtuvės.

[vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”square” message_box_color=”warning” icon_fontawesome=”fas fa-bacon” css_animation=”none”]

Vokiškų riestainių ingredientai:

  • 100 ml šilto pieno
  • 1 a.š. sausų mielių
  • 1 kiaušiniai
  • 75 g. cukraus
  • 50 g. sviesto
  • 250 g. miltų
  • 1,5 l. vandens
  • 45 g. sodos
  • cukraus pabarstymui (gali būti aguonos)
[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

Gaminimas:

1. Suberti mieles į šiltą pieną, palikti kelioms minutėms;

2. Išplakti kiaušinius su cukrumi. Sudėti kambario temperatūros sviestą, suberti persijotus miltus ir supilti pieną su mielėmis. Išminkyti tešlą, uždengti ir palikti šiltai 2 val., kad pakiltų;

3. Iškloti skardą kepimo popieriumi ir papildomai sutepti jį sviestu;

4. Dar kartą išminkyti tešlą, padalinti į 8 dalis. Iš kiekvienos dalies padaryti po ilga volelį, apie 50-60 cm.

Susukti į riestainius;

 

Kaip susikti teisingai riestainį?

5. Puode užvirti vandenį ir suberti sodą;

6. Riestainius po vieną 30-60 sek. dėti į verdantį sodos tirpalą. Metaliniu kiaurasamčiu ar kitu patogiu metaliniu įrankiu ištraukti ir dėti ant paruoštos skardos, apibarstyti cukrumi;

7. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Vokiško riestainio receptas