Aguonų vyniotiniais garsėja slavų virtuvė. Šviežias, ką tik iškeptas mielinis vyniotinis su gardžiu glajumi tiks prie kavos ar arbatos, jis papuoš stalą ir švenčių proga.

  • Ruošti 40 minučių
  • Kepti 15 ir 50 minučių
  • Kepti 220′C ir 200′C orkaitėje

INGREDIENTAI

Pyragas

  • 500 g miltų
  • 30 g mielių
  • 1/4 l drungno pieno
  • 60 g sviesto
  • 60 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • druskos

Įdaras

  • 300 g maltų aguonų
  • 1/2 l pieno
  • 40 g bulvių krakmolo
  • 1 trynys100 g cukraus
  • 30 g sviesto

GAMINIMAS

  1. Iš tešlai skirtų produktų suminkyti mielinę tešlą ir palikti, kad pakiltų.
  2. Aguonas suberti į 2/3 pieno, užvirinti ir palikti 10 minučių, kad išbrinktų.
  3. Likusį pieną sumaišyti su krakmolu, tryniu, cukrumi ir sviestu, po to su aguonomis. Užvirinti ir atvėsinti.
  4. Iš tešlos iškočioti 30×40 cm lakštą ir aptepti šilta aguonų mase, lakšto kraštus susukti į vidų ir suformuoti vyniotinį.
  5. Pyragą palikti kilti.
  6. Kepti įkaitintoje 220°C, po to 200°C orkaitėje.
  7. Marmeladą užvirinti su romu, perkošti.

Iškeptą pyragą aptepti šiuo glajumi, apibarstyti miltiniu cukrumi ir migdolais.