Vyniotinis su aguonomis

Karolina
Vyniotinis su aguonomis receptas
Vyniotinis su aguonomis

Aguonų vyniotiniais garsėja slavų virtuvė. Šviežias, ką tik iškeptas mielinis vyniotinis su gardžiu glajumi tiks prie kavos ar arbatos, jis papuoš stalą ir švenčių proga.

  • Ruošti 40 minučių
  • Kepti 15 ir 50 minučių
  • Kepti 220′C ir 200′C orkaitėje

Pyragas:

  • 500 g miltų;
  • 30 g mielių;
  • 1/4 l drungno pieno;
  • 60 g sviesto;
  • 60 g cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • druskos.

Įdaras:

  • 300 g maltų aguonų;
  • 1/2 l pieno;
  • 40 g bulvių krakmolo;
  • 1 trynys100 g cukraus;
  • 30 g sviesto.

GAMINIMAS:

  1. Iš tešlai skirtų produktų suminkyti mielinę tešlą ir palikti, kad pakiltų.
  2. Aguonas suberti į 2/3 pieno, užvirinti ir palikti 10 minučių, kad išbrinktų.
  3. Likusį pieną sumaišyti su krakmolu, tryniu, cukrumi ir sviestu, po to su aguonomis. Užvirinti ir atvėsinti.
  4. Iš tešlos iškočioti 30×40 cm lakštą ir aptepti šilta aguonų mase, lakšto kraštus susukti į vidų ir suformuoti vyniotinį.
  5. Pyragą palikti kilti.
  6. Kepti įkaitintoje 220°C, po to 200°C orkaitėje.
  7. Marmeladą užvirinti su romu, perkošti.

Iškeptą pyragą aptepti šiuo glajumi, apibarstyti miltiniu cukrumi ir migdolais.