Aguonų vyniotiniais garsėja slavų virtuvė. Šviežias, ką tik iškeptas mielinis vyniotinis su gardžiu glajumi tiks prie kavos ar arbatos, jis papuoš stalą ir švenčių proga.
- Ruošti 40 minučių
- Kepti 15 ir 50 minučių
- Kepti 220′C ir 200′C orkaitėje
Pyragas:
- 500 g miltų;
- 30 g mielių;
- 1/4 l drungno pieno;
- 60 g sviesto;
- 60 g cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- druskos.
Įdaras:
- 300 g maltų aguonų;
- 1/2 l pieno;
- 40 g bulvių krakmolo;
- 1 trynys100 g cukraus;
- 30 g sviesto.
GAMINIMAS:
- Iš tešlai skirtų produktų suminkyti mielinę tešlą ir palikti, kad pakiltų.
- Aguonas suberti į 2/3 pieno, užvirinti ir palikti 10 minučių, kad išbrinktų.
- Likusį pieną sumaišyti su krakmolu, tryniu, cukrumi ir sviestu, po to su aguonomis. Užvirinti ir atvėsinti.
- Iš tešlos iškočioti 30×40 cm lakštą ir aptepti šilta aguonų mase, lakšto kraštus susukti į vidų ir suformuoti vyniotinį.
- Pyragą palikti kilti.
- Kepti įkaitintoje 220°C, po to 200°C orkaitėje.
- Marmeladą užvirinti su romu, perkošti.
Iškeptą pyragą aptepti šiuo glajumi, apibarstyti miltiniu cukrumi ir migdolais.