Sugalvojau iš kelių tortų receptų paimti po dalelę ir sudėti į vieną skanų tortą. Labai labai labai ir labai skanus tortas. Gaivus, “šlapias”, nepersaldus, sotus. Tikrai dar darysiu ir darysiu šį variantą.

Beje, torčiuką dariau 22 cm skersmens tortinėje. Gavosi abai aukštas, teko dėti net papildomus bortus. Svoris būtent šio mažylio iš visų nurodytų produktų buvo 2,5 kg. Todėl jeigu norite žemesnio – daryti patariu platesnėje formoje, arba mažinti torto sluoksnių skaičių. Improvizuokit!

BISKVITAS

  • 4 kiaušinio tryniai
  • 1/4 a.š. druskos
  • 2 v.š. romo (pyliau romo esencijos)
  • 40 g cukraus + 50 g cukraus
  • 25 g kakavos miltelių
  • 85 ml šilto aliejaus
  • 135 ml šilto vandens
  • 125 g miltų
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 4 kiaušinio baltymai

ŠOKOLADINIS MUSAS

  • 77,5 g juodo šokolado
  • 50 g riebios grietinėlės
  • 2 a.š. romo
  • 200 g riebios grietinėlės + 2 v. š. cukraus pudros
  • 8 g želatinos + vyšnios (gali būti šaldytos arba konservuotos)

JOGURTINIS SLUOKSNIS

  • 300 g jogurto (natūralaus arba vyšnių skonio)
  • 300 g plakamosios grietinėlės
  • 3 v.š. želatinos
  • vyšnių uogų ir vyšninės želatinos sušaldytos ir supjaustytos gabaliukais

Torto viršui:

  • tortų želė
  • vyšnių
  • plaktos grietinėles

GAMINIMAS

Biskvitas

  1. Išplakti iki purumo trynius, druską, romą ir cukrų.
  2. Kakavą išmaišyti šiltame aliejuje ir įmaišyti į trynių masę.
  3. Įmaišyti šiltą vandenį. Sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir persijoti į trynių masę bei išmaišyti.
  4. Baltymus išplakti iki putų, o tada nenustojant plakti palaipsniui suberti cukrų (per tris kartus) ir išplakti iki standumo.
  5. Per kelis kartus baltymų masę įmaišyti į trynių masę.
  6. Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotas dvi 22 cm skersmens torto formas ir kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 45 min.
  7. Ataušinti ir perpjauti į abu biskvitus į du sluoksnius. Turi gautis 4 biskvitai.

Šokoladinis musas

  1. 200 ml grietinėlės išplakti su 2 v. š. cukraus pudros iki standumo ir laikyti šaltai.
  2. Želatiną išbrinkinti 4 v. š. vandens ir ištirpinti. 50 ml grietinėlės pakaitinti ir užpilti ant susmulkinto šokolado.
  3. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Įmaišyti želatiną ir romą. Įmaišyti šiek tiek išplaktos grietinėlės į šokolado masę per kelis kartus.
  4. Tada įmaišyti likusią grietinėlę. Jei masė per skysta, ją šiek tiek pašaldyti.

Jogurtinis sluoksnis

  1. Želatiną išbrinkinti 6 v. š. šalto vandens.
  2. Jei jogurtą naudosim natūralų, tai galima sutrinti truputį vyšnių dėl skonio arba įpilti vyšnių sirupo.
  3. Indą su išbrinkinta želatina įstatyti į karšto vandens vonelę. Ją ištirpinus, plona srovele supilti į jogurtą.
  4. Grietinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į pradedančią stingti jogurto masę.
  5. Įdarą daliname į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišome vyšnių uogų, į kitą vyšninės želė gabaliukų.

Torto surinkimas

  1. Į torto formą dedame biskvitą, truputį pašlakstome vyšnių sirupu ar likeriu, dedame vieną jogurtinį sluoksnį su želė, leidžiame kiek apstingti.
  2. Dedame antra biskvitą – tuomet šokoladinis musas (sudėkite pusę kremo, padėliokite vyšnių ir užpilkite likusia dalimi).
  3. Trečias biskvitas. Jogurtinis sluoksnis su vyšniomis. Ir galiausiai ketvirtas biskvitas.
  4. Torto šonus aptepame plakta grietinėle, jei liko biskvito trupinių, galima jais puošti.
  5. Torto viršų apdėliojame vyšniomis, užpilame pagal pakuotės nurodymus pagamintos tortų želė, puošiame grietinėle.

Skanaus!