Varškė atsiranda tiesiog iš niekur. O kadangi aš negaliu pakęsti, jog mano šaldytuve kas nors pradėtų gesti (gal todėl kažką gaminant man nuolatos ko nors trūksta), tai tenka galvoti, t.y. knistis po receptus ir ieškoti, ką gi čia dar naujo išbandžius.
Gera žinia ta, kad aš atradau ką galima išmėginti. Bloga žinia ta, kad greitai (o tai po kokių 3-4 patiekalų) iš varškės liks tik kepti pyragus. O man taip gerai gyvenasi be pyragų, duonos, bandelių ir t.t.
Varškės ir vyšnių apkepui reikės
INGREDIENTAI:
- 500 g vyšnių (kauliukus išimkite);
- 2 v.š. cukraus pudros;
- 1 v.š. sviesto;
- 100 g maltų migdolų;
- 1 v.š. miltų;
- 1/2 a.š. kepimo miltelių;
- 4 kiaušiniai;
- 3 baltymai;
- 175 g cukraus;
- 500 g varškės;
- 2 v.š. citrinos sulčių;
- Kakavos miltelių.
GAMINIMAS:
- Vyšnias suberiame į riebalais pateptą formą ir apibarstome cukraus pudra.
- Migdolus sumaišome su miltais ir kepimo milteliais.
- Kiaušinius išplakame su 75 g cukraus, citrinos sultimis. Sudedame varškę. Atsargiai sumaišome su miltų mišiniu. Visą masę sudedame ant vyšnių ir pašauname į iki 200C įkaitintą orkaitę.
- Baltymus su likusiu cukrumi išplakame iki standžių putų.
- Po 30 min. kepimo išimame apkepą, aptepame jo viršų baltymais ir dar pašauname 5 min. Išėmus apibarstome kakava ir valgome.
Taip pat rekomenduojame: