Arba gimtadienis su Katie Melua ir ką daryti kai neturi gimtadienio torto. Šiemet kaip niekada ankščiau, pamiršau savo gimtadienį. Rimtai! Šiaip aš jo švest nemėgstu, geriau jau kitų nugyventus metus skaičiuoti, nei savuosius. Bet yra kaip yra, pratempėm tą dieną ir gyvenam toliau.

Na, o dabar apie tortą. Paprastai tokių pyragų aš tortais nevadinu. Bet neturint gimtadienio torto, pasislėpiau už pavadinimo “Zacherio tortas”.  Jei jau taip vadinasi, tebūnie tortas… o svarbiausia, kolegoms “praėjo” kaip už tortą. Pavyko puikiai, labai skanus, sodriai šokoladinis pyragas.

INGREDIENTAI

24cm skersmens pyragui reikės:

  • 100g miltų
  • 150g juodojo šokolado
  • 100g sviesto
  • 100g cukraus
  • 5 kiaušinių
  • 0,5a.š kepimo miltelių (nors recepte nebuvo, bet pabijojau, kad neiškils, todėl įdėjau)
  • 250g abrikosų džemo (naudojau naminį svarainių-abrikosų džemą)

Glajui:

  • 120g juodojo šokolado
  • 80ml stiprios kavos
  • 1 a.š sviesto
  • vanilino
  • 300g cukraus pudros (dėjau gal 200g)

GAMINIMAS

Zacherio tortas
Zacherio tortas
  1. Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Po vieną mušti kiaušinio trynius, nuolat gerai išplakant.
  2. Šokoladą ištirpinti ir supilti į tešlą.
  3. Sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
  4. Baltymus išplakti iki purumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
  5. Kepti 190 laipsnių orkaitėje kol įsmeigtas pagaliukas lieka sausas.
  6. Iškeptą pyragą perpjauti skersai ir aptepti džemu.
  7. Glajui puodelyje ištirpinti sviestą, šokoladą, supilti kavą ir vaniliną. Suberti cukraus pudrą ir mašyti kol glajus taps vientisas.
  8. Glajumi aptepti visą pyragą. Leisti atvėsti.

Skanaus!