Bus atvejų, kai viskas, ką jums reikia padaryti, tai pagardinkite kepsnius su druska ir pipirais ir mesti ant grotelių, tačiau ar prisimeni, kad išvežėte juos iš šaldytuvo 15–25 minučių prieš pradėdami grotelių? Maistas, ypač mėsa, kepimas, ypač mėsa, yra daug efektyvesnis, kai jie prasideda kambario temperatūroje.
O kaip sūrymai, marinatai ir trinkai? Ar planuojate naudoti bet kokius ar visus šiuos metodus? Sūrymai yra populiarūs dabar. Idėja yra mirkyti paukštieną ir liesą mėsą, pavyzdžiui, kiaulieną sūraus tirpale, kad padėtų jiems sulaikyti drėgmę, todėl gaunamas sultingas, švelnus maistas.
Tai, kiek laiko sruogosite savo ingredientus, priklauso nuo to, ką kepate, tačiau nepamirškite prieš virimą nuplauti sūrymą, arba jums gali būti suteikta perteklinių rezultatų.
Marinadai naudojami griežtesniems mėsos gabalėliams, todėl pagalvokite apie mėsą, kurioje kepsite netiesioginį šilumą. Marinadai paprastai turi tokį acinį elementą, pavyzdžiui, vyną, actą, šviežias žoleles ir prieskonius. Aliejus yra dar vienas populiarus ingredientas, naudojamas marinatuose.
Priklausomai nuo mėsos pjūvio, marinatai gali užtrukti vos 30 minučių, tačiau dažniausiai jums sekasi geriau, jei marinuojate per naktį šaldytuve.
TRubai yra prieskonių ir žolelių mišiniai, naudojami maistui prieš kepant ant grotelių, kad suteiktų daugiau skonio. Jei skystis naudojamas kaip aliejus, jis vadinamas šlapiu trinimu; Priešingu atveju, jei skysčiai pridedami, jis vadinamas sausu įbrėžimu.
Puikus populiaraus RUN pavyzdys yra „Cajun Rub“, kuris gali būti pipirai, džiovinti čiobreliai, česnako milteliai, svogūnų milteliai, kajeno pipirai ir druska. Kaip marinatas, į trintuvus galima pridėti 30 minučių prieš virimą arba naktį prieš tai, kad prieskoniai galėtų persmelkti mėsą.
Taigi, atsižvelgiant į tai, ką gaminate ir ką planuojate naudoti, kad pridėtumėte papildomo skonio, nepamirškite suplanuoti iš anksto, kad paskutinę minutę nesirūpintumėte.