Vištienos parmezanas: keptos vištienos kotletės, keptos iki aukso tobulumo, viršuje su marinara padažu ir ištirpusi mocarela, tada kepta iki burbuliukų.
Vištienos „Piccata“: lengvai pabarstytos ir keptos kotletai, patiekiami į aštrų citrinos, sviesto ir kaparėlių padažą.
Vištienos marsala: pakepintos vištienos kotletai, suporuoti su turtingu „Marsala“ vyno padažu, grybais ir kartais grietinėle.
Milanese vištiena: keptos kepsninės, keptos iki traškios, patiekiamos su paprastomis arugula salotomis ir citrinų pleištais.
Vištienos šnitzelis: ploni puodeliai, padengti džiūvėsėliais ir kepti iki auksinės spalvos, dažnai patiekiamos su bulvėmis ar kreminiu krapo padažu.
Vištiena „Saltimbocca“: Kotletės, suvyniotos į prosciutto, viršuje su šviežiais šalavijais ir virtos sviestinio baltojo vyno padaže.
Vištiena katsu: japoniško stiliaus kepta vištiena, kepta kepta ir patiekiama su aštriu katsu padažu ir ryžiais.
Ant grotelių kepta vištiena paillard: supjaustytos plonos kotletės, greitai keptos ant grotelių ir užpilamos šviežiomis žolelių salotomis ar daržovėmis.
Įdaryti vištienos ritinėliai: kotletai, užpildyti sūriu, špinatais ar kitais ingredientais, suvyniotos ir keptos ar pakepintos.