Šiaurės ašigalio Kūčių vakarienė: ką ponia Claus patiekia Kalėdų seneliui vakarienei ir užkandžiams

Kalėdų išvakarėse Kalėdų Senelis ruošiasi savo ilgam dovanų teikimo nakčiai. Tačiau prieš išlipdamas į savo roges jis mėgaujasi sočiu autentišku maistu su ponia Claus jų namuose Šiaurės ašigalyje.

Šiaurės ašigalis nepanašus į likusį pasaulį. Tai šalta, atšiauri ir nevaisinga. Ingredientai čia yra paprasti, tačiau maitinantys. Ponia Claus žino, kaip maksimaliai išnaudoti tai, ką turi. Ji ruošia tradicinę puotą, pagamintą iš Arkties regiono maisto.

Kalėdų Senelio vakarienė prasideda šiltu karibų troškiniu, kuriame gausu šakninių daržovių, tokių kaip ropės ir morkos. Ponia Claus pagrindiniam patiekalui patiekia arktinį anglį, šviežią iš netoliese esančio šalto vandens. Patiekalas subalansuotas su jūros dumblių salotomis ir nedideliu patiekalu aitriųjų debesylų. Vėliau Kalėdų Senelis mėgaujasi karštos arktinės arbatos iš vietinių žolelių dubeniu.

Šis maistas yra daugiau nei maistas. Kalbama apie pasiruošimą ilgai nakčiai. Kalėdų seneliui reikia visos energijos, kad galėtų keliauti po pasaulį ir visur pristatyti dovanas vaikams. Ponia Claus užtikrina, kad jis būtų gerai pavalgęs, šiltas ir pasiruošęs keliauti. Po vakarienės laikas leistis į naktinį dangų.

Kas yra ponios Claus meniu

1. Karibų troškinys

Caribou yra pagrindinis maistas Arkties regione. Ponia Claus galėjo paruošti sotų troškinį, lėtai virtą su šakninėmis daržovėmis, tokiomis kaip ropės, morkos ir svogūnai. Caribou mėsa yra liesa, bet kvapni, o troškinys būtų sotus, šildantis patiekalas, puikiai tinkantis Kalėdų seneliui suteikti energijos.

2. Arktinė anglis arba lašiša

Žuvis būtų esminė Šiaurės ašigalio mitybos dalis. Arkties anglys arba lašiša, abu randami Arkties vandenyse, būtų įprastas pasirinkimas. Ponia Claus galėtų paruošti žuvį kepdama ant grotelių arba skrudindama, galbūt pagardindama žolelėmis, pavyzdžiui, krapais, kurių taip pat galima rasti šaltesnio klimato šalyse, arba patiekti su paprastu sviestiniu padažu, pagamintu iš ruonių riebalų ar kito vietinio riebalų šaltinio.

3. Šakninės daržovės ir uogos

Nors švieži vaisiai, tokie kaip obuoliai ir citrusiniai vaisiai, Arktyje neaugtų, ištvermingos šakninės daržovės, tokios kaip ropės, rūtos ir bulvės (kurios gali išgyventi šaltesnio klimato sąlygomis), būtų puikus garnyras. Be to, iš bruknių ar debesylų galima pasigaminti nedidelį garnyrą ar padažą, papildantį pagrindinį patiekalą. Šios uogos auga laukinėje gamtoje arktiniame klimate ir suteikia sodresnės mėsos kontrastą, gaivų ir aštrų.

4. Jūros dumblių ir samanų salotos

Ponia Claus galėtų paruošti jūros dumblių salotas iš rudadumblių ar kitų valgomųjų jūros dumblių, augančių šaltuose vandenyse netoli Šiaurės ašigalio, kad būtų kažkas unikalesnio ir autentiškesnio Arkties gyvenimui. Ji taip pat gali įtraukti šiaurės elnių samanos (kerpės rūšis) inde. Nors dažniausiai nevalgoma dideliais kiekiais, vietinės Arkties gyventojai samanas ir jūros dumblius naudojo maistui ir mitybai.

5. Šiaurės pašvaistės sriuba

Šildanti sriuba, pagaminta iš mėsos ir daržovių mišinio, būtų guodžiantis priedas. Tai gali būti pagaminta iš ruonių riebalų arba banginių riebalų pagrindo, su karibų mėsos gabalėliais, žuvimi ir šakninėmis daržovėmis, tokiomis kaip pastarnokai ir svogūnai. Tai būtų sotus, daug energijos suteikiantis patiekalas, kad Kalėdų Senelis būtų sotus ir pasiruošęs ilgai nakčiai.

6. Arktinė duona arba paplotėlis

Duoną iš miežių (kurie auga šaltame klimate) ar kitų sočių grūdų galima iškepti į tankų, sotų paplotį ar kepalą. Tai būtų patiekiama prie troškinio ar sriubos. Ji gali būti ne tokia lengva ar puri, kaip mes manome, kad duona, bet ji būtų maistinga ir praktiška gyvenimui Arktyje.

7. Uogos sniege (desertas)

Desertui ponia Claus galėtų pagaminti paprastą, bet skanų skanėstą su debesylomis ar bruknėmis. Šias aitrias uogas galima sumaišyti su trupučiu cukraus ir patiekti ant sniego ar ledo guolio, imituojant šaltą, žiemišką desertą. Arba galima paruošti tradicinį uogų kompotą ir patiekti su nedideliu šlakeliu grietinėlės (kuri gali būti pagaminta iš elnio ar kito vietinio gyvūno).

8. Karštas gėrimas: Arkties arbata

Kad sušildytų Kalėdų senelį prieš jam išeinant, ponia Klausa galėtų paruošti puodelį karštos Arkties arbatos, pagamintos iš vietinių žolelių, pavyzdžiui, gluosnių ar labradoro arbatos, kurias tradiciškai čiabuviai naudoja dėl gydomųjų ir guodžiančių savybių. Arbata nuramins ir padės išlaikyti Kalėdų senelį hidratuotą prieš jo didelę kelionę.

Šis autentiškas patiekalas atspindėtų maisto rūšis, kurias galima įsigyti atšiaurioje, šaltoje Šiaurės ašigalio aplinkoje, daugiausia dėmesio skiriant tvariems vietiniams ingredientams, tokiems kaip šiaurės elniai, arktinės žuvys, šakninės daržovės ir atsparios uogos. Tai būtų sotus, sotus valgis, atspindintis gyvenimo praktiškumą tokioje atokioje ir šaltoje vietoje.

Žinoma, ponia Claus supakuotų užkandžių

Kalėdų Senelio užkandžiai ant riešutų Kūčių vakarą

Ilgai nakties kelionei ponia Claus supakavo praktiškus, energijos suteikiančius užkandžius, autentiškus Šiaurės ašigaliui ir galinčius atlaikyti stingdantį šaltį. Šie užkandžiai būtų maistingi, lengvai valgomi ir aprūpintų Kalėdų Senelį tiek, kiek jam reikia, kad jis galėtų tęsti savo pasaulinę kelionę. Štai keletas autentiškų idėjų:

1. Džiovinta žuvis arba džiūvėsėlis

Žuvis, tokias kaip arktinė anglė ar lašiša, galima džiovinti arba rūkyti, taip sukuriant nešiojamą, daug baltymų turintį užkandį. Iš šiaurės elnių mėsos ar kitų Arkties gyvūnų pagamintas džemperis būtų puikus pasirinkimas – lengvas, kupinas energijos ir patogus laikyti Kalėdų Senelio krepšyje.

2. Hard Tack arba Flatbread

Plokščius, pagamintus iš sočių grūdų, pavyzdžiui, miežių ar avižų, būtų paprasta supakuoti ir jie suteiktų lėtai degančios energijos. Arkties tyrinėtojai istoriškai naudojo šią tankią, ilgai negendą duoną, kuri būtų soti Kalėdų Seneliui jo kelionių metu.

3. Uogos ir džiovinti vaisiai

Išdžiovintas debesylos, brukniųar kitos vietinės arktinės uogos būtų saldus, kompaktiškas užkandis. Juose daug vitaminų ir antioksidantų, kurie suteikia energijos. Ponia Claus taip pat galėtų supakuoti džiovintą obuoliai arba kriaušės kaip nešiojamas, maistingas pasirinkimas.

4. Riešutai ir sėklos

Riešutai patinka graikiniai riešutai, lazdyno riešutai ir pušies riešutai būtų prieinami regione, tiekdami riebalus ir baltymus, kad būtų užtikrinta ilgalaikė energija. Nedidelis riešutų ir sėklų mišinys būtų idealus užkandis Kalėdų seneliui, kurį galėtų pagurkšnoti pristatant dovanas.

5. Caribou samanos arba jūros dumbliai

Nors paprastai nenaudojami dideli kiekiai, šiaurės elnių samanos (kerpių rūšis) arba valgomieji jūros dumbliai gali būti neįprastas, tačiau autentiškas užkandis. Pripildytos maistinių medžiagų, jos gali suteikti energijos ir drėkinimo, ypač kai šiaurės elnių samanos ruošiamos kaip džiovintas užkandis.

6. Arkties arbatos maišeliai

Ponia Claus galėtų supakuoti kelis arbatos maišelius, pagamintus iš labradoro arbatos ar gluosnio lapų, kartu su kietu užkandžius. Ši žolelių arbata, žinoma dėl savo raminamųjų ir energijos suteikiančių savybių, padės Kalėdų seneliui išlikti budriam ir šiltam.

Šiuos užkandžius būtų lengva nešiotis, jie suteiktų ilgalaikę energiją ir atitiktų ingredientus, kurių galima rasti atokioje ir šaltoje Šiaurės ašigalio aplinkoje. Ponia Claus užtikrina, kad Kalėdų Senelis būtų gerai pasiruošęs ilgai laukiančiai kelionei!

Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -