1. Cheddaras natūraliai ateina oranžinis
Čedaras yra Natūraliai blyškus arba baltas. Ikoniška oranžinė spalva yra iš Annattonatūralus dažas iš Achioto medžio sėklų. Iš pradžių jis buvo pridėtas, kad imituotų sodrią geltoną pieno atspalvį iš žole maitinamų karvių.
2. Jis pavadintas tikro kaimo vardu
Čedaro sūris pavadintas kaimo vardu Čedaras Somersete, Anglijojekur jis pirmą kartą buvo pagamintas daugiau nei prieš 800 metų. Netoliese netoliese yra net urvų – Čedaro tarpeklis – kur sūris tradiciškai buvo brandinamas dėl vėsaus, stabilaus klimato.
3. Tai gali būti brandinta daugiau nei dešimtmetį
Kai kurie specialūs čederio sūriai yra brandinami iki 10 ar daugiau metųsukuria ypač aštrias, riešutas, kristalines faktūras. Pagyvenęs čederis dažnai turi tuos traškius baltus bitus – tirozino kristalaiaminorūgščių formacijos ir ilgo senėjimo požymiai.
4. Apsaugoti tik kai kurie čedrai
Vakarų šalies sodybos čederis JK turi SKVN (saugomas kilmės paskyrimas) būsena. Tai reiškia, kad jis turi būti pagamintas konkrečiose apskrityse (tokiose kaip Somersetas ir Devonas), naudojant tradicinius metodus, tokius kaip audinių surišimas ir senėjimas natūraliomis sąlygomis.
5. Tai keičia skonį senstant
Jaunasis čederis yra Švelnus ir kreminisbet tai tampa aštresnis, saliesnis ir trupinio, kai sensta. Transformacija kyla iš natūralių fermentų ir bakterijų, skaldančių riebalus ir baltymus – skani sūrio mokslo forma!