Kažkas pamiršto staiga tapo prisiminta ir labai pasiilgta.

Taigi štai – Morenginis obuolių pyragas, puikus ne tik gimtadienio proga!

INGREDIENTAI

Tešlai:

  • 1/3 stiklinės (75 g) sviesto, suminkštinto
  • 1/2 stiklinės (100 g) rudojo cukraus
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 1 puodelis + 1 valgomasis šaukštas (150 g) kvietinių miltų
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 šaukštai pieno
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Morengui:

  • 4 kiaušinių baltymai
  • 1 puodelis (200 g) cukraus
  • sauja migdolų drožlių

Obuolių įdarui:

  • 1 puodelis (250 ml) plaktos grietinėlės
  • 2 vidutiniai obuoliai
Morenginis obuolių pyragas
Morenginis obuolių pyragas

GAMINIMAS

  1. Įkaitinkite orkaitę iki (180 C) temperatūros.
  2. Dubenyje išplakame sviestą su cukrumi. Plakant, po vieną įmušame kiaušinių trynius.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilę. Pastarąjį mišinį nuolat maišydami supilkite į sviesto mišinį. Supilkite pieną ir maišykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys.
  4. Tešlą paskleiskite į kepimo formą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Ir kepti apie 20-30 min. Išimkite iš orkaitės ir sumažinkite temperatūrą iki (150 C).
  5. Kiaušinių baltymus išplakti iki minkštų putų. Atsargiai suberkite cukrų ir toliau plakite iki standžių putų.
  6. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo nubrėžkite kempinės dydžio apskritimą. Apskritimo viduje paskleiskite morengo masę, palikdami šiek tiek vietos kraštams, kad išsiplėstu.
  7. Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite orkaitėje apie 40-50 min. Baigę palaukite, kol morengas atvės ir tik tada išimkite iš orkaitės.
  8. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite. Atsargiai sumaišykite juos su plakta grietinėle. Paimkite iškeptą biskvitą, aptepkite obuolių-grietinėlės mišiniu (išnaudoję visą) ir ant viršaus uždėkite morengą.
  9. Prieš patiekdami bent valandą palaikykite šaldytuve.

Skanaus!!!