Kažkas pamiršto staiga tapo prisiminta ir labai pasiilgta.
Taigi štai – Morenginis obuolių pyragas, puikus ne tik gimtadienio proga!
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Tešlai:
- 1/3 stiklinės (75 g) sviesto, suminkštinto
- 1/2 stiklinės (100 g) rudojo cukraus
- 4 kiaušinių tryniai
- 1 puodelis + 1 valgomasis šaukštas (150 g) kvietinių miltų
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- 2 šaukštai pieno
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Morengui:
- 4 kiaušinių baltymai
- 1 puodelis (200 g) cukraus
- sauja migdolų drožlių
Obuolių įdarui:
- 1 puodelis (250 ml) plaktos grietinėlės
- 2 vidutiniai obuoliai
- Įkaitinkite orkaitę iki (180 C) temperatūros.
- Dubenyje išplakame sviestą su cukrumi. Plakant, po vieną įmušame kiaušinių trynius.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilę. Pastarąjį mišinį nuolat maišydami supilkite į sviesto mišinį. Supilkite pieną ir maišykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys.
- Tešlą paskleiskite į kepimo formą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Ir kepti apie 20-30 min. Išimkite iš orkaitės ir sumažinkite temperatūrą iki (150 C).
- Kiaušinių baltymus išplakti iki minkštų putų. Atsargiai suberkite cukrų ir toliau plakite iki standžių putų.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo nubrėžkite kempinės dydžio apskritimą. Apskritimo viduje paskleiskite morengo masę, palikdami šiek tiek vietos kraštams, kad išsiplėstu.
- Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite orkaitėje apie 40-50 min. Baigę palaukite, kol morengas atvės ir tik tada išimkite iš orkaitės.
- Obuolius nulupkite ir sutarkuokite. Atsargiai sumaišykite juos su plakta grietinėle. Paimkite iškeptą biskvitą, aptepkite obuolių-grietinėlės mišiniu (išnaudoję visą) ir ant viršaus uždėkite morengą.
- Prieš patiekdami bent valandą palaikykite šaldytuve.
Skanaus!!!