Dar vienas vaisingas įrašas! Žinau, žinau. Mes tapome visiškai vaisingi! Bet kaip aš galėjau atsispirti? Atogrąžų mangostanų sezonas dabar! Neseniai visur matėme krūvas šių kamuoliuko formos violetinių vaisių su miela žalia kepure. Šis mažas ir kukliai atrodantis vaisius viduje slepia nuostabiausią skonio pojūtį, švelnų baltą sultingą minkštimą, sočiai saldų ir aštrų, primenantį persikų, ananasų ir ličių skonį. Skonio pumpurai sako „Oho!”
Karalienė Viktorija per savo deimantinį jubiliejų, 1897 m

Šis atogrąžų vaisius taip pat žinomas kaip „Vaisių karalienė“, daugiausia dėl ryšio su neabejotina karaliene Viktorija. Ji garsiai mėgavosi maisto gaminimu ir taip susižavėjo mangostanu, kad sklido gandai, jog ji pažadėjo riterio titulą kiekvienam, kuris galės atnešti jai šviežio mangostano. Įsivaizduokite, vaisiaus riteris!

mangostanas,vaisių karalienė,atogrąžų vaisiai,vaisiai,violetinė mangostanas,山竹
Garcinia mangostana L., 1863–1864 m. iš „Gėlės, vaisiai ir rinktinė lapija“
de I’lle de Java“ autorius Berthe Hoola van Nooten

Ir kodėl nuolankus mangostanas būtų vertas riterio titulo? Na, mangostanas auga tik tropikuose. Kuris labai toli nuo Anglijos, amirite? O mangostanas gan greitai genda. Nemanau, kad kas nors sugebėjo įveikti šiuos šansus atnešti mangostaną karalienei.

Žinoma, šiais laikais įsigyti mangostaną yra daug lengviau, ir mums tuo labai pasisekė! Pirkdami mangostaną patikrinkite, ar vaisiai yra sunkūs (ty sultingesni). Švelniai suspauskite vaisius. Stora žievė turi šiek tiek pasiduoti, o ne kieta. Jei žievelės tikrai kietos, vaisiai jau sugedę. Nusipirkę mangostaną greitai suvalgykite, nes jis blogai išsilaiko.

mangostanas,vaisių karalienė,atogrąžų vaisiai,vaisiai,violetinė mangostanas,山竹

Gerai, jūs suradote nepagaunamą mangostaną ir išsinešėte sau maišelį vaisių skanėstų. Dabar esate pasiruošę valgyti vieną! Vienintelis klausimas yra, kaip, po velnių, jūs gaunate vaisius?

Tai nepanašus į kitus vaisius. Nėra „žievelės“, kurią būtų galima nulupti. Vaisiai visur kieti. Kaip per tą storą kietą žievę patekti į gležnų vaisių viduje? Nepamirškite, kad subtilus šiuo atveju reiškia labai niūrią.

Taigi, kaip tai daryti? Lengvas peasy. Tiesiog suimkite vaisius vienoje rankoje ir spauskite, kol atsidarys žievė. Gana šaunu, ane?

mangostanas,vaisių karalienė,atogrąžų vaisiai,vaisiai,violetinė mangostanas,山竹

Laikydami už žalio stiebo, išilgai plyšio pašalinkite žievelę. Venkite liesti balto minkštimo.

mangostanas,vaisių karalienė,atogrąžų vaisiai,vaisiai,violetinė mangostanas,山竹

Vis dar laikydami už žalio stiebo, po gabalėlį pašalinkite purpurinę rausvą žievelę, visada neliesdami balto minkštimo.

mangostanas,vaisių karalienė,atogrąžų vaisiai,vaisiai,violetinė mangostanas,山竹

Didžioji žievės dalis pašalinama tik pritvirtinus stiebą.

mangostanas,vaisių karalienė,atogrąžų vaisiai,vaisiai,violetinė mangostanas,山竹

Labai švelniai laikykite baltą minkštimą vienoje rankoje. Kita ranka turi laikyti už stiebo ir lėtai pasukti. Stiebas atsilaisvins.

mangostanas,vaisių karalienė,atogrąžų vaisiai,vaisiai,violetinė mangostanas,山竹

Ta-da! Baltas minkštimas ir stiebas yra atskirti.

mangostanas,vaisių karalienė,atogrąžų vaisiai,vaisiai,violetinė mangostanas,山竹

Vaisiai jau paruošti valgyti. Minkštimas, kaip matote, yra supjaustytas kaip apelsinų. Viduje yra keletas labai minkštų sėklų, kurios yra valgomos. Prieš valgydami galite labai švelniai atskirti dalis arba galite tiesiog įdėti viską į burną. Nom-nom!

Sultingas, aštrus ir saldus su persikų, ličių ir ananasų užuominomis – skanus mangostanas tikrai tinka karalienei!

Fruit-ilicious Honkongo kulinarijoje:



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -