Pasifloros vaisiai yra kukliausiai atrodantys vaisiai dėl savo skonio ir kvapo galios. Šie vaisiai yra ovalūs ir yra tokio dydžio, kad tilptų į ranką. Paprastai jie yra violetiniai, kartais geltoni. Būdingi vaisiai susiraukšlėja jiems nokstant.
Pirkdami vaisius rinkitės didelius vaisius. Mažieji neturės daug minkštimo. Patikrinkite, ar nėra sunkumo, nes sunkesnis reiškia sultingesnis. Prinokusios odelės bus šiek tiek susiraukšlėjusios, o vaisiai turėtų tikrai skaniai kvepėti. Jei vaisius laikysite dar ilgiau, odelės labai susiraukšlės, bet tai gerai. Jie vis dar tinkami naudoti, tik šiek tiek mažiau sultingi.
Pasifloros vaisius perpjaunamas per pusę, kad viduje atsirastų sultingas minkštimas. Pasklis intensyvus atogrąžų kvapas. Šaukštu išgriebiamas sultingas minkštimas, sėklos ir viskas, išvalyta nuo baltos šerdies ir žievės.
Atkreipkite dėmesį, kad aukščiau esančioje nuotraukoje pasifloros vaisius yra labai susiraukšlėjęs. Ilgam palikau tai namuose ir jie buvo visiškai puikūs!
Pažiūrėk į spalvas! Šis pasiflorų sirupas gaminamas tik iš trijų ingredientų: pasifloros vaisių minkštimo, cukraus ir vandens. Šių trijų santykis yra paprastas, tik 1:1:1 pagal tūrį. Taigi lengva pritaikyti receptą pagal turimą pasiflorų vaisių kiekį. Atsižvelgiant į tai, kad šis egzotiškas sirupas mūsų namuose yra labai geras, tikriausiai verta pasigaminti daugiau, daugiau, daugiau!
Virkite šį mišinį ant silpnos ugnies, kad kuo labiau išliktų pasifloros kvapas. Šiuo metu jūsų namai kvepės kaip atogrąžų dangus!
Pasiflorų sirupui leidžiama atvėsti ir jis paruoštas. Taip lengva pagaminti!! Paruoškite sterilizuotą stiklainį ir supilkite į jį sirupą. Tokiu būdu jūsų pasiflorų sirupas ilgai išliks šaldytuve. Abejoju, ar ilgai jis išsilaikys, nes jį taip skaniai galima naudoti, kad esu tikras, kad, kaip ir mūsų namuose, šis saldus sirupas išnyks per porą dienų.
Jogurtas ir pasiflorų sirupas…yum! |
Naudokite šį sirupą, kad Omgosh būtų gaivinantis pasiflorų gėrimas išeiti šio pasaulio. Mano maža mergaitė yra visiškai priklausoma nuo to! Apie tai paskelbsime kitą kartą, todėl sekite naujienas, mieli skaitytojai. Kiti panaudojimai? Išbandykite šį akinantį atogrąžų sirupą ant natūralaus jogurto – jis be galo skanus ir sveikas!
(padaro 2 1/2 puodelio, 600 ml) Paruošimo laikas: 3 min. Gaminimo laikas: 10 min.
Ingredientai:
- 3/4 puodelio pasifloros vaisių minkštimo, 145 g arba 6 sveiki pasifloros vaisiai
- 3/4 stiklinės vandens, 175g
- 3/4 stiklinės cukraus, 150g
Nuplaukite ir išdžiovinkite pasifloros vaisius. Paimkite vieną pasifloros vaisių ir perpjaukite per pusę. Minkštimą, įskaitant sėklas, išskobkite į dubenį. Pakartokite visiems vaisiams.
Į puodą sudėkite minkštimą, vandenį ir cukrų. Kaitinkite ant vidutinės ugnies. Pasiekus virimą, nedelsiant sumažinkite ugnį iki silpnos ugnies. Atidžiai stebėkite puodą, nes sirupas užvirs, jei ugnis iš karto nesumažės.
Laikydami ant silpnos ugnies, virkite 10 min. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Kai visiškai atvės, supilkite sirupą, sėklas ir viską į sterilizuotą stiklainį su dangteliu. Sirupas šaldytuve laikysis iki mėnesio, kol ištrauksite sirupą švariais sausais indais. Mėgaukitės aistra!