Šis glotnus, kreminis, ledinis saldus tofu odos kokteilis 腐竹糖水沙冰 yra pats netikėčiausias malonumas. Pagaminta iš seno stiliaus tradicinių kinų ingredientų, taikant šiuolaikinį gydymo metodą jis paverčiamas labai maloniu ir priklausomybę sukeliančiu skanėstu.
Šį neato gėrimą atradome vietiniame restorane, kuriame patiekiami HK tradiciniai cha chaan teng 茶餐廳 maisto produktai. Tačiau esu tikras, kad tai nėra tradicinis HK skanėstas. Bet nesvarbu, meilėje ir maiste viskas teisinga. Šis kokteilis buvo be galo skanus, kaip tik atvėsinti ir nuraminti karštą dieną. Šį Sweet Tofu Skin Smoothie sukūrėme namuose, kad galėtų mėgautis ir visi mūsų mieli skaitytojai. Šaltas, saldžiai kreminis, tofu – šis kokteilis tikrai toli gražu!
Pagrindinis šio kokteilio ingredientas yra džiovinta tofu oda 腐竹, dar kartais žinoma kaip fuzhu. Džiovinta tofu oda pagaminta iš plėvelės, kuri susidaro ant verdančio sojų pieno viršaus. Jis nuplėšiamas ir džiovinamas lakštais. Išvirus ši džiovinta tofu oda beveik visiškai ištirpsta, palikdama nuostabų šiek tiek tofu skonio kremiškumą. Kinai dažnai naudoja jį desertinėse sriubose, skanu! Šiuo kremiškumu šiandien išnaudojame savo sodrų kokteilį.
Atkreipkite dėmesį, kad šis skanus Sweet Tofu Skin Smoothie yra ne tokie patys kaip ir kiti tofu kokteiliai, kuriuose naudojamas įprastas tofu. Įprastas tofu neturi skonio ir yra naudojamas tik norint suteikti glotnui stangrumo. Džiovinta tofu oda 腐竹 turi nuostabų subtilų skonį ir tekstūrą, todėl ji yra visiškai kitokia ir unikali!
Pirkite džiovintą tofu odą iš tofu pardavėjų šlapiose rinkose arba bet kuriose parduotuvėse, kuriose parduodami tofu produktai. Atkreipkite dėmesį, kad yra daug tofu odos produktų ir jūs privalo būtinai gaukite tinkamą. Angliški pavadinimai dažnai yra klaidinantys, todėl būtinai palyginkite juos su kinų pavadinimu 腐竹. Taip pat 腐竹 yra gana subtilus ir trapus, lengvai įtrūkęs, kaip matote aukščiau esančioje nuotraukoje.
Pochlebį saldiname kinišku akmens cukrumi 冰糖. Akmens cukrus yra cukranendrių cukrus, virtas ir kristalizuotas. Jis yra mažiau saldus nei įprastas cukrus ir naudojamas daugeliui saldžių ir pikantiškų kiniškų patiekalų.
Taip paprasta pasigaminti šį kokteilį! Tiesiog sutrinkite džiovintą tofu odelę ir suberkite į puodą su akmens cukrumi ir vandeniu. Užvirinkite ant silpnos ugnies. Tofu oda pamažu ištirps.
Pažiūrėkite, kaip ištirpo džiovinta tofu oda?
Dabar mes naudojame lazdelinį maišytuvą, kad gautume tyrę iki vientisos tekstūros.
Pažiūrėkite, kaip dabar atrodo lygi mūsų tofu oda? Nom, nom…
Saldinta tofu oda užšaldoma, o po to sutrinama į ledinį kokteilį. Čia įdėjome šiek tiek cukraus pudros, kad kokteilį šiek tiek pasaldintume, nes klaidingai apskaičiavome reikiamą akmens cukraus kiekį. Bet nesijaudinkite, mes pakoregavome saldumo lygį toliau pateiktame recepte.
Šiek tiek sušvilpkite ir jūsų kokteilis bus paruoštas supilti į aukštą stiklinę. Nepamirškite pridėti šiaudelio!
Vėsus ir kremiškai tirštas, saldus su nuostabiu tofu skonio atspalviu, šis saldus Tofu Skin Smoothie 腐竹糖水沙冰 yra vienas mėgstamiausių mano dukters gėrimų! Tikimės, kad jums visiems patiks taip pat, kaip jai!
Pupelių varškės cukraus vandens kokteilis
(padaro 2 kokteilius) Paruošimo laikas: 5 min. Gaminimo laikas: 20 min
Ingredientai:
- 2,8 uncijos džiovintos tofu odos, 80 g
- 2,8 uncijos akmens cukraus, 80 g*
- 6 puodeliai vandens
Nurodymai:
Džiovintą tofu odelę supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į puodą. Įpilkite akmens cukraus ir vandens. Užvirinkite ir tada sumažinkite ugnį, kad užvirtų. Uždenkite ir leiskite virti 20 minučių arba tol, kol tofu odelė beveik visiškai ištirps.
Leiskite atvėsti. Naudokite trintuvą arba trintuvą, kad mišinys būtų vientisas. Supilkite į indą ir leiskite visiškai atvėsti prieš dėdami į šaldiklį nakčiai.
Kitą dieną išimkite iš šaldiklio. Jei visiškai sustingęs, leiskite sėdėti kambario temperatūroje, kol suminkštės pakankamai, kad ištrauktų. Supilkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite į aukštą stiklinę, įdėkite šiaudelį ir patiekite skaniai vėsiai.
*Pastaba: Reguliuokite saldumą pagal savo skonį, tačiau atminkite, kad šaldytiems gėrimams reikia šiek tiek daugiau saldumo nei kambario temperatūros gėrimams.