Tai dar vienas būdas padaryti pagrindinį konsistenciją, išskyrus tai, kad tai dar greičiau! „Basic Congee“ – tai Kantono stiliaus ryžių košė, išvirta iki svajingos kreminės konsistencijos, kuri pranoksta kiekvieną kitą ryžių košę, kurią kada nors valgysite! Tada šis pagrindinis košė sumaišomas su kitais mėsos ir daržovių ingredientais, kad būtų paruoštas galutinis skanus keksas kaip valgis.
Pradėkite greitai paruošti keksą su nevirtais ryžiais. Ryžius nuplaukite sietelyje, kol vanduo taps skaidrus.
Vienintelis kitas reikalingas ingredientas yra šimtmečio kiaušinis 皮蛋, tai ančių kiaušiniai, kurie buvo konservuoti molio, pelenų, druskos, negesintos kalkių (kalcio oksido) ir ryžių lukštų mišinyje. Konservavimo procesas paverčia trynį žaliai pilka spalva, o balta spalva tampa permatoma tamsiai ruda. Jis paverčia kiaušinį į kitą skonio sferą, visiškai sudėtingą ir gana aštrų su tik amoniako užuomina, panašiai kaip į kai kuriuos puikius sūrius.
Šimtmečio kiaušinis, pridėtas prie šio pagrindinio pyrago, suteikia nuostabų skonį kreminiams ryžiams ir yra greito ryžių paruošimo paslaptis. Mes meilė amžiaus kiaušinis!
Šimtmečio kiaušinis ir nuplauti ryžiai sumaišomi. Bandžiau išsiaiškinti tikslų vykstantį cheminį procesą, leidžiantį šiam deriniui pagaminti taip greitai iškepantį keksą, bet netrukus pasidaviau. Aš nesu chemikė ir viskas man buvo neįveikiama.
Žinau tik tiek, kad tai veikė puikiai, ir aš sugebėjau pagaminti keksą trečdaliu laiko, kurio paprastai reikia! Oho!
Šimtmečio kiaušinis įmaišomas į nevirtus ryžius. Aš paprasčiausiai susmulkinau kiaušinį ir sutryniau vienu kočėlo galu, kol liksiu patenkintas. Taip pat galite virtuviniu kombainu sutrinti kiaušinį ir sumaišyti su ryžiais.
Vienintelis dalykas, kurio nereikėtų daryti, yra susmulkinti pačius ryžių grūdus nevirtus arba vėliau, kol ryžiai verda. Tai yra triukas, kurį naudoja kai kurios keksų parduotuvės, norėdamos „apgauti“ ir sutaupyti daug laiko gamindamos savo keksą. Tačiau kokybė parodys, o taip pagaminta konsistencija atsiskirs šiek tiek pasėdėjus dubenyje, palikdama atskirai grūdus ir ryžių vandenį. Atsiprašau, žmonės, tai nėra gudrybė.
Uždengiame ir mišinį dedame į šaldiklį nakčiai. Nesu tikras, ar būtinai reikia tai padaryti. Galbūt tiesiog atvėsinkite kelias valandas ir be šaldiklio? Ateityje išbandysiu įvairius metodus ir pranešiu apie tai. Tačiau kol kas patariame šaldytuve per naktį.
Kitą dieną pilame vandenį ir pradedame virti. Tai ryžių grūdai po 15 minučių virimo. Matote, kad grūdai jau gerokai suskaldyti.
Tai ryžių grūdai po pusvalandžio virimo. Pažiūrėkite, kaip ryžių grūdai visiškai ištirpo ir liko tik kreminės tekstūros ryžių košė. O, skanu! Kreminiai, šilti, vešlūs tirpstantys ryžiai… apie tai verta kalbėti!
(4 porcijos) Paruošimo laikas: 5 min. Marinavimo laikas: per naktį Gaminimo laikas: 30 min.
Ingredientai:
Ryžius keletą kartų nuplaukite vandenyje, kol vanduo taps skaidrus. Padermė.
Šimtmečio kiaušinį (jei yra) nuplaukite pelenus ir nulupkite šimtmečio kiaušinį. Kiaušinį grubiai supjaustykite. Arba paleiskite per virtuvinį kombainą, kad susmulkintumėte.
Sumaišykite ryžius ir kiaušinį. Jei naudojate grubiai pjaustytą šimtmečio kiaušinių mišinį, tada kiaušinį kiek įmanoma sutrinkite į ryžių grūdelius. Aš panaudojau vieną kočėlo galą. Jei susmulkinote kiaušinį, tereikia išmaišyti.
Uždenkite maišymo dubenį lipnia plėvele ir palikite per naktį šaldytuve.
Kitą dieną leiskite mišiniui atitirpti, kol jį galėsite išimti iš dubens į puodą. Į ryžių / šimtmečio kiaušinių mišinį įdėkite tofu odelę (jei naudojate) ir vandens. Kaitinkite ant stiprios ugnies. Kai vanduo verda, sumažinkite šilumą iki ugnies ir leiskite virti neuždengę 30 minučių arba tol, kol ryžių grūdai visiškai suirs į kreminę tekstūrą.
Būtinai atidžiai stebėkite puodą, ypač pradžioje, nes krakmolingas vanduo gali užvirti. Be to, pabaigoje, jei pyragas sutirštės, bet vis tiek reikia daugiau virti, įpilkite daugiau vandens, kitaip dugnas apdegs.
Pasiekus kreminį konsistenciją, įpilkite daugiau verdančio vandens, kad gautumėte norimą konsistenciją. Įberkite druskos pagal skonį.
Supilkite į dubenėlius ir patiekite karštus. Mėgaukitės!
*Tofu oda 腐竹 išsilydys į konsistenciją, suteikdama papildomo kremiškumo.