Šis įrašas yra šiek tiek liūdnas. Žinai, laimingai atsitiktinai. Neseniai klaidžiodamas internete internete aptikau šį garsiojo Kenji Lopezo iškeptą buivolo sparnelių gaminimo būdą „Serious Eats“ ir labai juo susižavėjau. Ironiška, bet aš visiškai nesupratau, kad artėja super sekmadienis, šventasis buivolo sparnavimo gralis! Sunku prisiminti tą datą čia, Honkonge, lol.

Mano vyrui patinka buivolo sparnai. Nežinau kodėl, bet viskas gerai, nes mes taip pat juos mylime, tik ne taip, haha. Gaminome juos daug kartų anksčiau, kepdami vištienos sparnelius, o po to pamerkdami į tą nuostabų buivolių padažą. Tačiau jie niekada neatrodė visiškai teisingi, iškeptoms odoms trūko traškumo kaip keptų buivolo sparnelių, kurių galite įsigyti restoranuose. Be to traškumo padažas tiesiog neprilimpa pakankamai įtikinamai, ar ne?

Taigi Kenji metodas turėtų padaryti iškeptą vištienos sparnelių odelę tokią traškią, tarsi sparnelius kepti giliai! Ar tai veikia? O taip, tikrai taip! Itin traškūs, sultingi kepti buivolo sparneliai iškart!

buivolo sparneliai,vištienos sparneliai,kepti,kepti orkaitėje,traški oda,traški oda,receptas,sultingas

Pradėkite nuo gerų vištienos sparnelių. Žinote, oru atšaldytas, laisvas, ekologiškas, be hormonų, be antibiotikų ir t. t. Mes pirkome šaldytus, todėl pirmiausia turėjome juos atitirpinti.

buivolo sparneliai,vištienos sparneliai,kepti,kepti orkaitėje,traški oda,traški oda,receptas,sultingas

Šiame etape reikėtų atkreipti dėmesį į vištienos sparnelius, kad jie būtų kuo sausesni. Taikant šį metodą, svarbus sausumas! Naudokite popierinius rankšluosčius, kad pašalintumėte kuo daugiau drėgmės.

buivolo sparneliai,vištienos sparneliai,kepti,kepti orkaitėje,traški oda,traški oda,receptas,sultingas

Taigi, kokia yra šio geriausių traškių vištienos sparnelių su odelėmis gaminimo orkaitėje paslaptis? Kepimo milteliai! Žinau, taip, aš buvau toks pat… kaip, po velnių, kepimo milteliai? Čia visa ta vidurinės mokyklos chemija turėjo būti naudinga, tiesa? Um…ne…

Pasirodo, kepimo milteliai tą vištienos odą veikia stebuklingai. Kepimo miltelių ir druskos mišiniu apibarstomi visi sparneliai. Jei pažvelgsite iš arti, aukščiau esančioje nuotraukoje galite pamatyti baltą sluoksnį ant sparnų. Ši danga skaido odoje esančius baltymus, pritraukia drėgmę į paviršių ir padeda paruduoti sparnelius.

Pastaba: Kai kurie žmonės naudoja kepimo soda, kad sutvirtintų odą. Mes to nerekomenduojame, nes soda gali keistai paveikti skonį.

buivolo sparneliai,vištienos sparneliai,kepti,kepti orkaitėje,traški oda,traški oda,receptas,sultingas

Tada, kad šie sparneliai būtų dar tobulesni, dengti sparneliai dedami ant kepimo grotelių neuždengti ir šaldomi per naktį. Kitą dieną, kai juos išimsite, pamatysite, kad oda yra graži ir sausa. Tobula!

Padėkite lentyną ant folija iškloto padėklo, kad susikauptų lašeliai. Tada mes einame į orkaitę!

buivolo sparneliai,vištienos sparneliai,kepti,kepti orkaitėje,traški oda,traški oda,receptas,sultingas

OvenWatch! Tai vištienos sparnelių kepimo orkaitės kadras. Čia galite pamatyti, kaip oda traška ir paruduoja. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad oda burbuliuoja! Tai veikiantys kepimo milteliai, sudarydami anglies dioksido dujas, kurios vėliau burbuliuoja per odą ir kietėja nuo karščio. Ši burbuliuojanti oda yra tokia pati, kas nutinka kepant sparnelius!

Burbuliuojant susidaro skilinėjanti oda, kuri puikiai traška ir sukuria visus mažus įtrūkimus, kurie susigers ir laikysis buivolių padaže.

Pastaba: Čia susidūrėme su nedidele technine problema. Itin didelis dūmingumas orkaitėje. Nežinau kodėl, nes daug kepėme savo orkaitėje ir niekada neturėjome problemų su dūmais. Bet ten buvo. Po to atlikau kai kuriuos tyrimus ir išsiaiškinau, kad jei į lašinimo padėklą įdėsite sluoksnį kepimo sodos, tai pašalins bet kokį dūmingumą. Puikus patarimas, tiesa?

buivolo sparneliai,vištienos sparneliai,kepti,kepti orkaitėje,traški oda,traški oda,receptas,sultingas

Omgosh, pažvelk į šiuos auksinius kūdikius! Išėmus iš orkaitės odelės traškios ir putojančios. Leiskite man pasakyti, kad šie kepimo milteliai turi rimtos chemijos! Tai tikrai padaro odą traškia!

Šiek tiek šokinėjant laiku atgal, kol sparneliai traška, laikas gaminti buivolių padažą. Tai paprastas padažas iš sviesto, aštraus padažo ir šiek tiek prieskonių, kad padažą pritaikytumėte pagal savo skonį. Tradiciškai karštas padažas yra Frank’s RedHot, bet jei jo nerandate (kaip ir mes), galite jį pakeisti bet kokiu acto pagrindu pagamintu kajeno karštu padažu. Naudojome Tabasco. Kad padažas būtų tirštesnis ir lipnesnis, į tirpstantį sviestą įberkite šiek tiek miltų.

Taip pat pats laikas išplakti mėlynojo sūrio padažą ir salierų lazdeles. NEGALI turėti buivolo sparnų be šių dviejų bendrininkų, jie tiesiog visiškai dera ir subalansuoja vienas kitą. Be to, aš mėgstu mėlynąjį sūrį ir tai yra puikus pasiteisinimas sūriu išmesti! Ir mes mėgstame panardinti savo buivolo sparnelius į mėlynojo sūrio padažą, taip skanu! Pamiršau juos nufotografuoti, bet nesijaudinkite, įtraukėme juos į žemiau esantį receptą.

buivolo sparneliai,vištienos sparneliai,kepti,kepti orkaitėje,traški oda,traški oda,receptas,sultingas

Paskutinį kartą žvilgtelėkite į traškias vištienos sparnelių odeles prieš apliejant ją padažu. Tai tikrai atrodo kaip kepti sparneliai, ar ne?

buivolo sparneliai,vištienos sparneliai,kepti,kepti orkaitėje,traški oda,traški oda,receptas,sultingas

Karštas buivolių padažas patenka į vištienos sparnelius. Ooo, gražu, amirite?! Padažykite sparnelius porą ar daugiau, o padažas turėtų gerai pasidengti ir prilipti prie odelių.

Patiekite traškius, sultingus iškeptus Buffalo Wings karštus ir skanius su dideliu dubeniu salierų lazdelių ir mėlynojo sūrio padažu. Laimingų sparnuočių visiems!

buivolo sparneliai,vištienos sparneliai,kepti,kepti orkaitėje,traški oda,traški oda,receptas,sultingas
Orkaitėje kepti buivolo sparnai

(pagamina 6 porcijas arba maždaug 24 sparnelius)

Paruošimo laikas: 5 min. Marinuoti: per naktį Gaminimo laikas: 35 min

Ingredientai:

Vištienos sparneliai

  • 2,5 svaro vištienos sparneliai, 1200 g
  • 2 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 1/2 šaukštelio kukurūzų krakmolo
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1/2 puodelio kepimo soda

Buffalo padažas

  • 4 a.š nesūdyto sviesto, 57g
  • 1 šaukštelis miltų
  • 4 šaukštai Frank’s RedHot padažo
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelis cukraus

Salierų ir mėlynojo sūrio padažas

  • 8 salierų stiebeliai
  • 2 uncijos mėlynojo sūrio, 60 g
  • 1/4 stiklinės grietinės
  • 3 šaukštai majonezo
  • 1 valgomasis šaukštas šviežiai spaustų laimo ar citrinos sulčių arba pagal skonį
  • žiupsnelis druskos
  • 1/8 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • pieno, jei reikia, praskiesti
Nurodymai:

Padarykite vištienos sparnelius: Jei reikia, atitirpinkite vištienos sparnelius. Kiek įmanoma nusausinkite sparnelius popieriniais rankšluosčiais. Pabarstykite kepimo milteliais, kukurūzų krakmolu ir druska. Kepimo groteles lengvai patepkite aliejumi ir uždėkite ant jos sparnelius, palikdami 1/2 colio tarpą tarp gabalėlių. Neuždengtą dėti į šaldytuvą nakčiai.

Įkaitinkite orkaitę iki 450°F (230°C).

Paruoškite folija išklotą lašinimo indą, kad kepant sugautumėte lašus nuo sparnelių. Nuvarvėjimo padėklo apačioje padėkite sluoksnį kepimo sodos.

Padėkite groteles su sparneliais ant nuvarvėjimo padėklo ir kepkite orkaitės viduryje 35-50 minučių, kol jie taps aukso rudi ir traškūs. Kadangi skirtingos orkaitės gali veikti šiek tiek skirtingu karščiu, naudokite akis ir nosį, kad patikrintumėte, ar jūsų sparnai iškepę!

Taip pat galite ištraukti sparnelius po 15 minučių, kad apverstumėte, tada grąžinkite į orkaitę. Mes to nepadarėme ir viskas pasirodė gerai.

Pasigaminkite Buffalo padažą: Nedideliame puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Kol sviestas tirpsta, suberkite miltus. Įpilkite karšto padažo ir išmaišykite, kad įsimaišytų. Įpilkite druskos ir cukraus pagal skonį. Nukelkite nuo ugnies, bet laikykite šiltai.

Padarykite salierų lazdeles ir panardinkite: Nuplaukite salierų stiebus. Nupjaukite galus ir supjaustykite 3 colių ilgio griežinėliais. Panardinimui sutrupinkite pelėsinį sūrį į maišymo dubenį. Įpilkite grietinės, majonezo ir išmaišykite, kad išmaišytų. Galite maišyti daugiau, kad padažas būtų lygus, arba galite maišyti šiek tiek mažiau, kad panardinyje liktų nedideli mėlynojo sūrio gabalėliai, nam! Įpilkite laimo / citrinos sulčių pagal skonį. Įpilkite druskos ir cukraus, taip pat pagal skonį. Jei padažas yra per tirštas, įpilkite šiek tiek pieno, kad jis praskiedžiamas. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą, kol iškeps sparneliai.

Išmeskite vištienos sparnelius: Sudėkite traškius iškepusius sparnelius į didelį maišymo dubenį. Užpilkite karštu buivolių padažu ant sparnelių ir išmeskite, kad tolygiai pasidengtų.

Patiekite karštus ir skanius buivolo sparnelius kartu su salierų lazdelėmis ir mėlynojo sūrio padažu. Mėgaukitės!

Vištienos receptai Honkongo kulinarijoje:

Google



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -