Šokolado triufelių istorija

Legenda sako, kad klasikinis šokolado triufelis prasidėjo atsitiktinai 1920 m. Prancūzijoje. Vienas iš Auguste Escoffier mokinių padarė klaidą. Vietoj to, kad šokolado į kiaušinių mišinį, jie užpilo verdančiu grietinėle ant pjaustyto šokolado.

Atsisakę švaistyti brangius ingredientus, jie juos sulėšė. Kai mišinys atvėso, jie susuko jį į mažus rutulius. Norėdami baigti, jie nuvalė rutulius kakavos milteliais.

Netolygios formos priminė grybelį, žinomą kaip triufeliai. Ir lygiai taip pat gimė šokolado triufelis. Nors istorija gali būti netiesa, ji mums primena, kad klaidos gali sukelti nuostabų kūrinį.

Šiandien Amerikoje žodis „triufelis“ dažnai apibūdina visus šokoladinius saldainius, užpildytus grietinėle. Šiuose saldainiuose gali būti karamelės, riešutų, vaisių ar net likerių. Tačiau originalus prancūzų triufelis laikosi tradicijų.

Prancūziško šokolado triufelis visada naudoja ganache centrą. Jis suvyniotas į grūdintą šokoladą, susmulkintus riešutus ar kakavos miltelius. Paprasčiausia „ganache“ sujungia dvi kokybės šokoladą ir vienos dalies kremą. Karštas kremas išlydo šokoladą, o mišinys tampa lygus ir blizgus. Atšaldytas ganache nuskandinama ir susukama į rutulius.

Nepaisant jų išgalvotos reputacijos, šokolado triufelius lengva padaryti. Išbandykite juos kaip dovanas ar elegantiškus desertus, tik šiek tiek pastangų!

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -