Ar visi girdėjote apie šias gražuoles? Plokšti raguoliai, tiesa, visiškai suploti raguoliai šiuo metu yra populiarūs! Šie plokšti raguoliai atsirado Pietų Korėjoje, vėliau juos paėmė kai kurie TikToker, o visa kita yra istorija. Dabar jų yra visur, bent jau HK.
Galbūt jūs klausiate, kam išlyginti raguolį. Tiesa, iš pradžių taip ir maniau. Kodėl po velnių kas nors to norėtų išlyginti velniški dalykai, įdėję tiek daug pastangų, kad jį išpūstumėte sluoksniais po sluoksnių. Bet kai pagaliau paragavau vieno iš šių plokščių raguolių, apsigalvojau! Daugybė originalaus raguolių sluoksnių, suploto, sukuria traškų sausainio pavidalą, dabar suvyniotą į karamelizuotą išorę. Be to, daugelis šių plokščių kruasanų dar panardinami į kvapnias dangas, nam!
Pradėkite nuo pasenusių raguolių. O gal sakyčiau, pradėkite nuo minkštų kruasanų. Tik iškepę kruasanai būna traškūs. Dėl to juos sunku išlyginti. Maždaug po dienos traškumas suminkštėja ir tada jau galima gana tvarkingai išlyginti kruasanus. Tačiau jei raguolius perkate supakuotus iš maisto prekių parduotuvės, jie tikriausiai jau yra minkšti. Tiesiog suspauskite, kad patikrintumėte.
Norėdami išlyginti minkštą raguolį, naudokite kočėlą, bet nevyniokite. Vietoj to, pradedant nuo vidurio, kočėlu nuspauskite žemyn. Iš pradžių švelniai, o paskui tvirčiau. Nesijaudinkite, jei raguolis nėra toks plokščias ir, nepaisant paspaudimo, tiesiog atšoka. Pagrindinė mintis čia yra pasakyti raguoliui, kaip norite, kad jis gulėtų, kai vėliau karamelizuojant jis bus suplotas su svarmeniu.
Gerai, kaip karamelizuoti raguolio išorę. Iš pradžių karamelizavimui bandėme naudoti sviestą ir baltąjį cukrų. Ummm… mums visiškai netiko. Tiesiog į kruasanus dailiai įspausti balto cukraus kristalai, kuriuos reikėjo nukelti nuo ugnies, kad nesudegtų. 😥
Tada išbandėme kitą metodą, kurio iš pradžių nenorėjau išbandyti, nes nerimavau, kad kruasanas taps per daug lipnus, kad jį būtų patogu laikyti. (Nebuvo.) Šį kartą karamelės gamybai naudojome sviestą ir medų. Sviestas dedamas į karštą keptuvę, kad ištirptų. Medus dedamas į lydytą sviestą (žr. nuotrauką viršuje kairėje). Tada mišinys virinamas ant silpnos ugnies, kol virsta išlydyta aukso rudos spalvos karamele (nuotrauka viršuje dešinėje). Oooo, karamelės spalva labai graži!
Į tą išlydytą auksą patenka jūsų iš dalies suplotas raguolis. Pirmiausia karamelizuosis žemyn nukreipta pusė. Tačiau jam karamelizuojant reikės pridėti šiek tiek „svorio“, kad raguolis būtų kuo plokštesnis.
Šiuo tikslu turime pridėti didelį svorį ant raguolio, kad jį pasvertų. Naudojome savo ketaus puodą, kuris yra gana sunkus ir puikiai dirbo. Tarp svarelio ir kruasano būtinai pridėkite pergamentinio popieriaus lapą!
Po poros minučių laikas nukelti svorį ir patikrinti, ar apatinėje pusėje nėra karamelizacijos. Jei jis turi auksinės rudos spalvos karamelės sluoksnį, raguolis yra paruoštas apversti. Taip pat atkreipkite dėmesį, kaip kruasanai suplokštėjo dėl svorio.
Mentele stumkite karamelę link keptuvės vidurio, prieš apversdami kruasaną. Vėl uždėkite popierių ir svarelį ir palaukite, kol antroji pusė karamelizuosis. Po poros minučių svarelis vėl nuimamas ir greitas apvertimas atidengia gražiausią auksinės rudos spalvos karamelizaciją antroje pusėje. Darnit, ar tai ne tik gražus kaip pyragas!
Pakartokite su visais kruasanais. Jei turite didesnę keptuvę, vienu metu galite padaryti daugiau nei vieną, tiesiog įsitikinkite, kad turite pakankamai svarmenų, kuriuos galite naudoti lygindami. Karamelizuotus ir išlygintus kruasanus dėkite ant virtuvinio popieriaus lapo atvėsti. Kai jie atvės, karamelė sukietės.
Šiuo metu jūs turite savo nuostabius plokščius raguolius, paruoštus valgyti ar dalintis (tai nuostabios dovanos!). Bet jei norite žengti dar vieną žingsnį, kad jie būtų ypač nuostabūs, galite pamirkyti plokščius raguolius šokolade! O, daryk! Aš myliu man šokoladą!
Štai kodėl šį kartą išbandėme naują šokolado panirimo būdą: šokolado maišymą su šokolado tirpimo vafliais. Šokoladiniai vafliai taip pat žinomi kaip sudėtinis šokoladas arba šokolado lydalas. Juos galite rasti bakalėjos parduotuvės kepinių skyriuje. Tirpstančių šokoladinių vaflių sudėtyje yra augalinio aliejaus, o ne kakavos sviesto, tai reiškia, kad jų nereikia grūdinti, kad stabilizuotųsi, bet, deja, jų skonis nėra toks malonus kaip tikras šokoladas.
Sumaišę abu, jūs gaunate geriausią iš abiejų. Tirpstantys vafliai stabilizuojasi, todėl šokoladas tinkamai sukietėja ir nereikia grūdinti, o šokoladas suteikia panardinimui puikų tikro šokolado skonį. Turiu pasakyti, kad buvome labiausiai patenkinti šio šokolado gaminimo metodo rezultatais! „Mirti“ šokoladiniam panardinimui (kad sukietėja) lengva!
Pažvelkite į tą aksominį šokoladinį padažą! Nuostabu, amirite?! Įmerkite plokščius raguolius iki pusės. Mentele pastumkite šokoladą aukštyn, jei jūsų dubuo (kaip ir mano) yra per seklus. Šypsokis gudria šokoladine šypsena.
Pamirkę raguolius padėkite ant pergamentinio popieriaus, kad atvėstų. Šokoladas vėsdamas sukietės. Kaip paskutinį prisilietimą galite pridėti šiek tiek pabarstukų, riešutų arba užšaldyti džiovintų vaisių, kad pagyvintumėte. Pridėjome keletą auksinių pabarstukų, kurie, mūsų nuomone, atrodė gana elegantiški.
Kai šokoladas sukietėja, panardinti raguoliai yra paruošti vakarėliui! Karamelizuoti iš išorės, traškūs viduje ir sodriai šokoladiniai, šie plokšti raguoliai yra nuostabūs: linksmi ir skanūs vienu metu! Būkite per šaunūs mokyklai, išbandykite ir tapkite priklausomi!
(padaro 12) Paruošimo laikas: 5 min. Gaminimo laikas: 30 min
Ingredientai:
- 12 pasenusių arba „minkštų“ kruasanų
- 1 1/2 lazdelių sviesto, 170g
- 3/4 stiklinės medaus, 250g
- 6 uncijos pieninio šokolado, 180 g (arba tamsaus šokolado)
- 6 oz šokolado lydalo vafliai, 180g
- 2 šaukštai pabarstukų arba kapotų riešutų, arba trupintų šaldytų džiovintų vaisių
- pergamentinis popierius
- sunkus kaip ketaus puodas
Suplokite kruasanus: Nekočiokite, kočėlu spauskite žemyn nuo vidurio į išorę, kol visas raguolis bus suspaustas. Nesijaudinkite, jei kruasanas šiek tiek atšoks, tai normalu.
Karamelizuoti kruasanus: Ant silpnos ugnies įkaitinkite nepridegančią keptuvę. Sviestą padalinkite į 12 lygių dalių. Į keptuvę įpilkite 1 gabalėlį sviesto ir 1 šaukštą medaus. Virkite, kol medaus sviestas karamelizuosis ir taps gintaro spalvos. Ant medaus sviesto uždėkite vieną kruasaną. Uždėkite gabalėlį pergamentinio popieriaus, kad jis visiškai uždengtų raguolį, prieš uždėdami didelį svorį. Leiskite virti 2–3 minutes arba tol, kol raguolio dugnas taps auksinis ir karamelizuosis.
Iš keptuvės iškelkite kruasaną. Mentele perkelkite medaus sviestą į keptuvės vidurį prieš apversdami ir grąžindami raguolį į keptuvę. Vėl uždėkite pergamentinį popierių ir svorį. Leiskite kepti dar 2-3 minutes arba kol antroji pusė taps auksinė ir karamelizuosis.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kad atvėstų. Pakartokite su visais kruasanais.
Paruoškite panardintą šokoladą: Šokoladą ir tirpstančius vaflius supjaustykite mažais gabalėliais. Paruoškite dvigubą katilą, padėdami nerūdijančio plieno dubenį ant mažo puodo, pripildyto 1 colio vandens. Dubuo neturi liesti vandens. Vandenį pašildykite, kol tik užvirs. Į dubenį sudėkite susmulkintą šokoladą ir vaflius. Retkarčiais pamaišykite, kol šokoladas išsilydys.
Pamerkite kruasanus: Pasukite šilumos nustatymą į žemiausią. Paimkite kruasanus ir panardinkite į pusę. Naudokite mentelę, kad šokoladas patektų ten, kur norite. Darykite tiek priekyje, tiek gale. Pakelkite ir lengvai pakratykite kruasaną, kad neliktų šokolado. Dėkite ant kepimo popieriumi iškloto padėklo, kad atvėstų. Prireiks poros valandų, kol visiškai atvės.
Valgykite nedelsiant, kad poveikis būtų geriausias. Arba laikykite sandariame inde 1-2 dienas. Jei laikysite ilgiau, įdėčiau į šaldytuvą. Mėgaukitės, mėgaukitės!!