O, kaip gražu, amirite?! Po neseniai vykusios kelionės į Chaoshan 潮汕, kur, be kita ko, vaišinomės visų rūšių marinuotomis žaliomis jūros gėrybėmis, omgosh, labai gerai, mūsų mintyse buvo nuostabios, mielos jūros gėrybės. (Mes vis dar rašome tą nuostabią patirtį, todėl sekite naujienas.) Pastaruoju metu mūsų mintyse sukasi labai skanios jūros gėrybės.
Nuo to viskas prasidėjo, tiesiog pažiūrėkite į šį nuostabiai šviežią mėlyną krabą 藍花蟹. Argi ne pati mieliausia? Jį radome prekybos centre vėlai vakare, pažymėtą, kad greitai parduotume. Oho, myliu mus jūros gėrybių pasiūlymu!
Reguliariai ieškokite geriausių ir naujausių pasiūlymų, persekiokite vietinėje „šlapioje“ rinkoje ir ieškokite žiaurių pasiūlymų.
Kai gausite krabą, laikas pasigaminti kitą krabų pusę: krabą! Norint pagaminti pagrindinę ryžių košę, mums reikės ryžių, šiek tiek vandens ir šiek tiek aliejaus. Oi, atrodo, kad mums laikas sukaupti ryžių, lol!
Supilkite ryžius, vandenį ir šiek tiek aliejaus, kad išvengtumėte ryžių virimo virš puodo. Virkite ant silpnos ugnies maišydami, kol ryžiai tuoj „pražydės“, ty sugers vandenį tiek, kad sutirštės ir pradės subyrėti. Tada laikas pridėti krabų ir marinuotų daržovių. Verdame krabus, kol spalva pasikeis į ryškiai oranžinę.
Atkreipkite dėmesį, kad autentiškas Chaoshan congee yra vandeningas! Priešingai nei tradicinis kantonietiškas keksas 粥, kuris yra tirštas ir kreminis, jis labiau panašus į kinišką ryžių sriubą 泡飯 – minkšti virti ryžiai, plaukiantys guodžiame krakmolingame skystyje. Jei jūsų pyragas tampa tirštas, tiesiog įpilkite daugiau vandens!
Baigę kepti, šaukštu sudėkite į serviravimo dubenėlius, kiekviename dubenyje supilkite šiek tiek krabų. Galutinį aromatinį suklestėjimą suteikia trys žalumynai: kalendra, kininis salieras ir svogūnas. Atminkite, kad kininis salieras 芹菜, esantis aukščiau esančios nuotraukos viduryje, nėra tas pats, kas įprastas salieras. Jis taip pat žinomas kaip lapinis salieras arba Nan Ling salieras ir turi daug intensyvesnį salierų skonį ir lengvą, traškų kąsnį.
Kiekvienas iš šių aromatinių medžiagų suteiks savo išskirtinį žolelių pojūtį, išryškindamas gaivų krabų jūros saldumą.
Oho! Šis krabų vazonas tikrai atrodys puikiai! Blizgantis oranžinis krabas, tingiai plaukiojantis kreminėje ryžių košėje, paryškintas šviežiais žalumynais. O ir taip skanu paleisti! Išbandykite ir praneškite mums, ar jums užtenka CRABBY!
Chaoshan troškintos košės
(pagamina 4 porcijas) Paruošimo laikas: 5 min. Gaminimo laikas: 20 min
Ingredientai:
2 mėlynžiedi krabai, mėlynžiedi krabai
3/4 puodelio nevirtų ryžių
1 šaukštelis aliejaus
8 puodeliai vandens
druskos, jei reikia
2 spyruoklės kalendra
1 šakelė kininio saliero, salierai
1 šakelė laiškinio svogūno
Paruoškite krabus: Nuplaukite krabus, jei reikia, nušveiskite dantų šepetėliu. Nuimkite apvalkalą nuo kūno įkišdami pirštus po apvalkalu toje pusėje, priešingoje akims. Turėtumėte sugebėti paimti ir atskirti apvalkalą bei kūną. Nuimkite žalsvai pilkas žiaunas ir išmeskite. Nusukite krabo nagus. Norėdami lengvai sulaužyti nagus, naudokite krekingo įrankį ar kažką sunkaus. Naudodami kirtiklį supjaustykite kūną į keturias dalis, palikdami kojas prie kūno.
Paruoškite marinuotas daržoves: Paragaukite gabalėlio marinuotos daržovės, kad patikrintumėte druskos kiekį. Jis turėtų būti pakankamai sūrus, kad pagardintų keksą. Jei manote, kad sūrumas yra per didelis, galite pamirkyti vandenyje, kad pašalintumėte dalį druskos. (Šis patikrinimas atliktas todėl, kad skirtingų markių marinuotų daržovių druskos kiekis gali skirtis.) Susmulkinkite raugintas daržoves ir pasilikite.
Paruoškite aromatines medžiagas: Nuplaukite ir išdžiovinkite kalendrą, kininį salierą ir svogūną. Smulkiai supjaustykite kalendrą ir salierą, įskaitant lapus. Pavasarinius svogūnus supjaustykite apskritimais.
Išvirkite košę: Į didelį gilų puodą supilkite vandenį, ryžius ir aliejų. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo ir leiskite virti, retkarčiais pamaišydami, kol ryžiai pradės trupėti. Sudėkite krabus ir marinuotas daržoves ir virkite dar 5 minutes arba tol, kol krabas taps ryškiai oranžinės spalvos, o ryžiai tik suskils. Jei košė per tiršta, įpilkite verdančio vandens, kad sureguliuotumėte norimą vandeningumą. Išbandykite konsistenciją ir, jei reikia, įpilkite druskos (arba sojos padažo).
Patiekite pyragą: Krabo kūną ir kojas po lygiai padalinkite į 4 dubenėlius. Supilkite keksą ant krabų. Užpildykite du dubenėlius su krabų lukštais. Pabarstykite aromatines medžiagas ant kekso. Patiekite karštą ir skaniai!!