Ruginė duona

Valgome
Ruginės duonos receptas
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”Ruginės duonos INGREDIENTAI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
  • 150 ml drungno vandens
  • 300 ml verdančio vandens
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 300 g. + 3 v.š. ruginių miltų
  • 300 g. rupių kvietinių miltų
  • 30 g. sauso raugo
  • 30 g. salyklo
  • 2 a.š. sausų mielių
  • 2 v.š. druskos
  • 2 v.š. kmynų
  • 2 v.š. medaus
  • saulėgrąžų
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]
  1. Raugo paruošimui, į indą su drungnu vandeniu sudėti 3 v.š. ruginių miltų, sausą raugą, mieles ir medų. Viską gerai išmaišyti, uždengti ir palikti pakilti, apie 30 min.
  2. Salyklo paruošimui, į didesnį dubenį sudėti salyklą, aliejų, kmynus, druską ir saulėgrąžas (skaldytus grūdus, sezamo sėklas, linų sėklas ir kt.). Viską užpilti verdančiu vandeniu, gerai išmaišyti, uždengti ir palikti ataušti.
  3. Į dubenį su salyklo mišiniu suberti po 300 g. ruginių ir kvietinių miltų, supilti raugą ir išminkyti tešlą. Gali prireikti papildomai miltų.
  4. Suformuotą pagranduką uždengti ir laikyti šiltai apie 2 val., kad pakiltų.
  5. Dar kartą išminkyti tešlą, suformuoti kepaliuką ir įdėti jį į aliejumi išteptą kepimo formą. Uždengti ir laikyti šiltai dar apie 1 val.
  6. Į orkaitę būtinai įstatyti indą su verdančiu vandeniu. Prieš kepant duoną reikia apglostyti vandeniu. Pirmąsias 10 min kepti iki 250 C įkaitintoje orkaitėje atvirai, vėliau uždengti folija ar kepino popieriumi, sumažinti temperatūrą iki 200 C ir kepti dar apie 1 val.
  7. Iškepusį kepaliuką išimti iš formos, apglostyti vandeniu, uždengti drėgnu lininiu rankšluosčiu ir palikti ataušti ant grotelių.
Related Posts