Raugo paruošimui, į indą su drungnu vandeniu sudėti 3 v.š. ruginių miltų, sausą raugą, mieles ir medų. Viską gerai išmaišyti, uždengti ir palikti pakilti, apie 30 min.
Salyklo paruošimui, į didesnį dubenį sudėti salyklą, aliejų, kmynus, druską ir saulėgrąžas (skaldytus grūdus, sezamo sėklas, linų sėklas ir kt.). Viską užpilti verdančiu vandeniu, gerai išmaišyti, uždengti ir palikti ataušti.
Į dubenį su salyklo mišiniu suberti po 300 g. ruginių ir kvietinių miltų, supilti raugą ir išminkyti tešlą. Gali prireikti papildomai miltų.
Suformuotą pagranduką uždengti ir laikyti šiltai apie 2 val., kad pakiltų.
Dar kartą išminkyti tešlą, suformuoti kepaliuką ir įdėti jį į aliejumi išteptą kepimo formą. Uždengti ir laikyti šiltai dar apie 1 val.
Į orkaitę būtinai įstatyti indą su verdančiu vandeniu. Prieš kepant duoną reikia apglostyti vandeniu. Pirmąsias 10 min kepti iki 250 C įkaitintoje orkaitėje atvirai, vėliau uždengti folija ar kepino popieriumi, sumažinti temperatūrą iki 200 C ir kepti dar apie 1 val.
Iškepusį kepaliuką išimti iš formos, apglostyti vandeniu, uždengti drėgnu lininiu rankšluosčiu ir palikti ataušti ant grotelių.
Nors šis projektas dar nėra labai populiarus tačiau tikimės, jog ši receptų svetainė atneš džiaugsmo ne tik namų šeimininkėms, bet ir visiems, kam patinka skaniai pavalgyti.