Svečiai. Vyriški. O jie visada nori mėsos… jeigu ne vegetarai, tai be mėsos dar galima pasiūlyti tortą ar silkę. Bent jau tokie vyrai supa mane ir mūsų šeimą. Turiu labai stipriai įtempti savo atmintį, kad surasčiau nors vieną, kuris vietoj mėsos ar torto, rinktųsi daržovių salotas ar vanilinius putėsius. Nežinau, kas turėtų atsitikti mane supantiems vyrams (darbe, vyras ar jo draugai, draugių vyrai ir kiti pažįstami), kad jie keistų savo mitybos įpročius ir atsisakytų to stipriai išreikšto skonio, kuris tinka prie alaus, viskio, degtinės ar vyno. Gal aš čia ir nusišneku, bet mano aplinka yra tokia, paprasta, kuri be įmantrumų sukerta lašinį ar karką, baltą mišrainę ar silkę su svogūnais ir būtinai finale, kuo saldesnį tortą.

Kad ilgai nepalikti vyrų vienų (ironizuoju), sugalvotas patiekalas labai paprastai pagaminamas ir sotus. Taigi, viskas iki skausmo paprasta.

4 asmenims reikės

INGREDIENTAI

  • 2 vidutinio dyždio skumbrių
  • 1/4 saliero šaknies
  • 3 bulvių
  • 2 morkų
  • 2 pomidorų
  • 6 skiltelių česnakno su oda
  • džiovinto čiobrelio
  • 1/4 a.š. pankolio sėklų
  • 4 cm imbiero šaknies
  • 1 paprikos
  • 50 ml aliejaus
  • druskos, maltų pipirų

GAMINIMAS

  1. Skumbrę išdoroju, įpjaunu į odą su peiliu, morkas ir salierą nulupu, o visą kitą: bulves, pomidorus, paprikas, česnakus sudedu tik labai gerai plovusi ir nusausinusi.
  2. Sudedu viską į skartą, ir apšlaksčiusi aliejumi, bei apibėrusi prieskoniais, išmaišau tarp rankų ir pašau į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių kepti 30 minučių uždengus folija.
  3. Nudengusi foliją kepu dar 10 minučių, kad viskas lengvai apskrustų.

Jeigu matote, kad dar bulvės, morkos ar kitos daržovės nėra pilnai iškepusios, primažinkite karštį orkaitėje iki 160 laipsnių ir kepkite kol suminkštės. Kadangi viską buvau supjausčiusi nedideliais gabalėliais, tai viskas puikiausiai iškepė per 40 minučių. Taigi, beliko viską dėti į lėkštes ir mėgautis tvirto skonio, aromato žuvimi bei daržovėmis.

Taip pat rekomenduojame:
Kepta skumbrė su salotomis